Jacques Brel

Dinsdag 16 September 2003 om 10:23

Het is weer bijna herfst, tijd voor Jacques Brel. Uit mijn conservatoriumjaren heb ik een paar helden overgehouden, en in de categorie Chansonniers staat Jacques Brel daar op eenzame hoogte. Sfeer, tekst, dictie, muzikaliteit - het is allemaal van grote klasse. Daarvan getuigen ook de recent herontdekte opnamen die de VPRO in 1964, op het hoogtepunt van Brel's muzikale carriere, maakte van zijn optreden in het Bergense kunstcafé "Het huis met de pilaren". De VPRO betaalde voor het concert, maar het café had bedongen dat de gasten verplicht een exclusief diner geserveerd kregen tijdens het concert. Brel was allerminst gelukkig met die ambiance: 'Ik ben geen kroegzanger, dat ben ik al jaren niet meer. Ik hoor in een zaal te staan, en dan halen ze me hier in de provincie om in zo'n kuttent voor dove ouwe taarten op te treden.'

Hiervoor: "Nu ook fatal crashes op je mobieltje!" | Hierna: "Troonrede" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!