Troonrede

Dinsdag 16 September 2003 om 13:48

2617 woorden onderverdeeld over 180 zinnen, met een Flesch Reading Ease score van 24 (!). De FRE is een schaal van 0-100: wie lager dan 30 scoort praat over de hoofden van het publiek heen. Juist bij een 'slecht nieuws gesprek' zou je dat niet moeten willen.

Veel erger vind ik echter dat de rede ritselt van de passieve werkwoordconstructies. U weet wel: 'moeten worden' en zo. Wie de actieve, handelende partij is blijft bij zulke passieve constructies vaak onduidelijk - in elk geval is het niet degene die de zin in de mond neemt. De actieve werkwoordconstructies in de troonrede gaan vooral over het vertrouwen dat de regering uitspreekt in de zelfredzaamheid van het volk. We zullen het zelf moeten doen; van deze regering valt weinig te verwachten.
Troonrede

Hiervoor: "Jacques Brel" | Hierna: "Balkenende II" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!