EU parlement en patenten

Woensdag 24 September 2003 om 17:21

"In its plenary vote on 23rd of September, the European Parliament approved the proposed directive on "patentability of computer-implemented inventions" with amendments that clearly restate the non-patentability of programming and business logic, and uphold freedom of publication and interoperation."
Een paar loze dreigementen en de EU is overstag: we krijgen hier ook softwarepatenten. Een paar scherpe kantjes zijn eraf gehaald, dat wel. Toch blijft het een slechte zaak, waardoor de softwareontwikkelaars (met name in het OpenSource domein) grote schade zullen oplopen. Een overwinning voor de (veelal Amerikaanse) softwaregiganten, die met een krachtige lobby Bolkestein en de zijnen voor hun karretje hebben gekregen. Wie vertegenwoordigen die Europarlementariërs ook alweer? Money talks, Bolkje walks. Anyway, could be worse, could be raining.
EU Parliament Votes for Real Limits on Patentability

Hiervoor: "KPN biedt scholen gratis breedband" | Hierna: "Vignette koopt Intraspect" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!