Sterrenbeurs

Zaterdag 27 September 2003 om 15:46

Het rommelt achter de schermen van de Sterrenbeurs, dat was wel duidelijk. Adam Curry geeft op zijn weblog zijn versie van het geheel. Ik kan niet beoordelen of het de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid is. Slechts twee opmerkingen daarom van mijn kant: ik herken de door Adam beschreven bedrijfscultuur, en ik moet hem in elk geval gelijk geven wat betreft zijn eerdere voorspelling dat weblogs een opvallende en belangrijke rol in de Sterrenbeurs-soap spelen. Of eigenlijk: in heel medialand. Waarbij mijn inschatting is, dat dit slechts een klein voorproefje is van de impact die weblogs gaan hebben op grote delen van de samenleving.

Weblogs zullen de wereld niet veranderen. Maar ze zullen wel grote invloed hebben op de nieuwsgaring en het communicatielandschap, en zo een stempel op het tijdsgewricht zetten. Als elk succesvol communicatiemiddel zullen 'We-Media' strategisch worden ingezet: door organisaties, bedrijven, presidentskandidaten, IT-ers... Een kakofonie van stemmen. Zoals ik al eerder schreef, zal het daarbij aankomen op het 'beproeven der geesten': een vaardigheid waarin we met z'n allen nog wel wat groei kunnen gebruiken. Grappig detail is dat die mijmering destijds ook werd getriggerd door een posting van Adam Curry.

Hiervoor: "Robert Palmer (54) overleden" | Hierna: "Zondag - rustdag" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!