Bot nieuwe minister van BuZa

Dinsdag 30 September 2003 om 18:10

Minister-president Balkenende heeft vanochtend dr. B.R. Bot gevraagd per 3 december aan te treden als minister van Buitenlandse Zaken. Bot heeft daarop 'met zeer veel enthousiasme 'ja' gezegd', aldus een communique van de regering. Dr. Bot heeft een indrukwekkende staat van dienst: vanaf 1963 tot aan zijn pensioen in 2002 was hij als diplomaat in Buitenlandse Dienst achtereenvolgens gestationeerd bij de EG, in Argentinië, Duitsland en bij de NATO, waarna hij ambassadeur werd in Ankara. Vervolgens vervulde hij een positie als Secretaris-Generaal op BuZa en ten slotte vertegenwoordigde hij tien jaar lang Nederland bij de EU. Afgaand op zijn CV lijkt hij een solide keuze.
CURRICULUM VITAE Dr. Bernard Rudolf Bot

Hiervoor: "Paus ernstig ziek" | Hierna: "The Return Of The King" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!