Colder

Donderdag 16 Oktober 2003 om 21:19

Vandaag zijn we verder gegaan waar we eerder afhaakten. Maar de dag liep anders dan we verwacht hadden... Al snel liepen we de herder tegen het lijf die we ook dinsdag hadden gezien. De kids en ik hadden een verschil van mening over de hoeveelheid honden die hij voor zijn werk gebruikte, dus dit was een mooie gelegenheid het aan de beste man zelf te vragen (twee honden, ik won ;-)). We keuvelden wat over het weer, wandelen over de hei, schaapjes en hondjes. Hij had een derde hond bij zich, een pup in opleiding.

'Welk merk hond zou je ons aanraden,' vroeg ik voor de vuist weg, 'leuk voor een gezin met kinderen dat geen ervaring heeft met honden, maar wel veel en lang wandelt?' Vorsend keek hij me aan. 'Zoek je echt een hond?' Achter me hield Rineke haar adem in. 'Jaaaa....' zei ik aarzelend, 'maar dan dus met die kanttekening dat hij goed met kinderen kan, en dat hij niet na 500 meter erbij gaat liggen.' Die laatste ervaring hadden we namelijk met Tinus, een hond uit het asiel waarmee we op proef gingen wandelen. Sommige rassen kunnen niet zulke lange wandelingen maken, had de asielhoudster gezegd. Een Border Collie of een Duitse Herder, dat zou het beste zijn. 'Mijn broer heeft een nest puppies,' begon hij, terwijl er pretlichtjes in zijn ogen verschenen, 'half Border Collie, half Herder. Een foutje; tijdens de zomervakantie had hij zijn honden bij onze ouders ondergebracht en toen is het gebeurd. Prima combinatie hoor, Border Collie en Herder: lief voor kinderen, waaks, van beide kanten slim en echte lopers...' Bingo! Precies wat ik zocht... 'Die willen we graag eens zien!' 'Dat kan, mijn broer is schaapsherder op de Ginkelse hei, dus daar loopt hij nu rond met de vader van 't spulletje. De moeder is normaal zijn tweede hond, maar die is nu bij de pups.'

We kregen het telefoonnummer van zijn broer, herder Henk. De rest van de dag hebben we drie caches gelopen, maar de gesprekken stonden vooral in het teken van de pup. We waren het erover eens dat het een prachtige kans was: het was dan wel een creatieve kruising, maar zowel de vader als de moeder waren rashonden, door een expert uitgekozen op precies die eigenschappen die wij zochten. Border Collie en Herder - we besloten dat dat een Colder moest zijn. Halverwege de middag hebben we gebeld en een afspraak gemaakt om rond zes uur langs te komen.

Herder Henk woont met zijn vrouw en een halve dierentuin (Herder, Border Collie, Jack Russell, nog een Border Collie pup, twee katten, een paard en acht Colder-pups) in een fraai huisje aan het eind van een landweggetje, vlakbij de schaapskooi. De pups zaten in een ren achter het huis, klein, zacht en donzig te zijn. Joëlle was meteen helemaal verkocht ;-), Rineke en ik hebben zo goed en zo kwaad als dat ging met Jochum op de arm (want die was bang voor Jet, de herder) de praktische zaken afgevinkt.

Na een half uurtje viel de beslissing: we nemen er een. Ze zijn nu vier weken oud, en blijven voorlopig bij de moeder. Zodra ze zelfstandig kunnen eten (waarschijnlijk zo rond 7 a 8 weken) en de karaktertjes wat duidelijker zijn, kiezen we er eentje uit en mag 'onze' pup mee naar huis.

Tijdens de terugreis stond de vraag centraal hoe de pup gaat heten. Suggesties zijn welkom!

Hiervoor: "Jeugdkerk Reloaded - Utrecht" | Hierna: "Het zeven-gaten OS" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Joëlle

‘t Was super leuk:)) Die lieve pups… So sweet;)

Ik was inderdaad gelijk verkocht… Logisch als je ze ziet. Ook de ouders waren lief, even als de andere collie en het jack russeltje (likje hier, likje daar)

Sweet puppies…

Joëlle

Joëlle ( E-mail ) (URL) · 16-10-’03 22:17 · Reageer op Joëlle

gravatar for dwarreltje

wat dacht je dan van Colder??

dwarreltje ( E-mail ) · 17-10-’03 09:03 · Reageer op dwarreltje

gravatar for Ettje

Lijkt me een hele goede naam: Colder!
En, héél leuk. Dat wordt dus duidelijk Joëlle’s hond! Want ‘t is straks geen hondje meer ;-)
Weet je ook of de pups nog gesocialiseerd worden? Ik bedoel: zijn ze tegen de tijd dat je ‘m gaat ophalen gewend aan in huis zijn en aan mensen? Weet je al of je een mannetje of vrouwtje kiest? Worden ze ingeënt en ontwormt voor je hem/haar ophaalt?
Hebben jullie de mogelijkheid om er regelmatig even te gaan kijken? Als je je keus hebt gemaakt, neem dan een keer iets voor hem/haar mee, een ouwe trui of lap, waar dan de nestgeur aan komt, zodat het beestje, eenmaal bij jullie thuis, iets vertrouwds bij zich heeft.
Nu nog een mand, halsband, riem en bench aanschaffen ;-)Voor het laatste kun je misschien wel op marktplaats.nl terecht.
En nu maar hopen dat het klikt tussen hem/haar en onze hondjes ;))Anders hebben we een probleem ;(

Ettje ( E-mail ) · 17-10-’03 10:25 · Reageer op Ettje

gravatar for Gert Jan

Hmmm… ik zie me al lopen over de hei: “Colder, hierrr!” ;-)
‘t Is straks zeker geen hondje meer, met waarschijnlijk een schofthoogte van 50-60 cm. Hij (want het wordt een reutje) wordt deels gesocialiseerd en driemaal ontwormd, al zullen we beide af moeten maken. Inenting en chippen moeten we zelf regelen. We gaan de komende weken af en toe kijken, om te zien of we al een keus kunnen maken. Nu zijn ze nog allemaal even lief ;-) Die trui is een goede tip! En inderdaad, spullen aanschaffen…
Op marktplaats zagen we legio benches, maar als ik de redenen van aanbieden zie denk ik dat we maar meteen een grote moeten kopen. Een meter lang of zo…
Wat betreft de omgang met andere honden: daarvoor gaan we op training. Eerst puppytraining (er is hier in Nieuwegein een actieve kynologenvereniging), dan gehoorzaamheidstraining.

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 17-10-’03 12:11 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Ettje

Vooral dat laatste moet je zeker doen! Ik heb er nog altijd spijt van dat we er niet met jou naartoe geweest zijn ;-)

Ettje ( E-mail ) · 17-10-’03 13:35 · Reageer op Ettje

gravatar for Gert Jan

Ik vroeg me altijd al af waar het toch fout was gegaan… ;-))

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 17-10-’03 16:51 · Reageer op Gert Jan

gravatar for azimuth

Leuk zeg, een hondje! Kan me voorstellen dat joelle blij is!

Kruising Collie/Herder? kun je er ook nog Hollie van maken…. maar nee, dat is geen naam voor een reutje….

azimuth ( E-mail ) · 17-10-’03 21:29 · Reageer op azimuth

gravatar for Gert Jan

Met meerderheid van stemmen (achtereenvolgens Rineke, Joëlle, Dwarreltje, Ettje) besloten: ‘Colder’ gaat hij heten. Persoonlijk ging ik voor ‘Kit’, vanwege zijn gitzwarte vacht en de link naar de Kole’s – maar tegen zoveel charme kan ik niet op ;-)
Ik zal m’n best doen het op z’n Engels uit te spreken en de C niet te hard te maken ;-))

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 18-10-’03 08:55 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Team Kleijn

Leuk, dat jullie op zo’n speciale manier een trouwe viervoeter erbij hebben. Dat wordt waarschijnlijk nog meer cachen, alleen al om ‘Colder’ zijn broodnodige kilometers te bezorgen. Nog even en je streeft de Cairntarrier voorbij die ik momenteel (schrik niet) op 505 founds zag staan….

Team Kleijn ( E-mail ) · 18-10-’03 18:15 · Reageer op Team Kleijn

gravatar for ilia

Colton (Oud Engels) [m]
“kolenstad”

Compagne (Spaans)
“Compaan, vriend, helper”

Conchar (Gaelic) [m]
“wolfliefhebber” of “hoge wil” of “begeerte”

ilia ( E-mail ) (URL) · 23-10-’03 10:16 · Reageer op ilia

gravatar for sjors

Leuk, waar geocachen al niet allemaal goed voor is. Het kan dus zelfs gezinsuitbreiding tot gevolg hebben. ;-) Ben reuze benieuwd naar deze kruising. En nu nog cachen leren.. Bo heeft het inmiddels aardig onder de knie. Veel succes met jullie aanwinst en tot ziens.

sjors&co&bo

sjors ( E-mail ) · 26-10-’03 19:12 · Reageer op sjors

gravatar for Joëlle

Morgen is het zo ver, we mogen hem ophalen:D:D:D

Ik ben superknalfantastisch blij!!!

Joëlle (URL) · 07-11-’03 20:24 · Reageer op JoëlleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!