Panther

Woensdag 29 Oktober 2003 om 08:48

Hulde, hulde, driewerf hulde. Apple's nieuwe besturingsysteem OSX 10.3 (nickname 'Panther') is een blijde doos. Verrassing na verrassing, veilig en stabiel 'out-of-the-box', voorzien van een vernieuwde Mail, iTunes, iMovie en vele andere praktische apps. De finder is aangepast en heeft nu een meer Outlook-achtige indeling gekregen. Ronduit briljant is Exposé, een nieuwe functie waarmee je met een druk op de F9-toets een overzicht krijgt van alle openstaande windows, netjes geschaald en op de desktop gearrangeerd zodat je in een oogopslag het venster waarnaar je op zoek bent hebt gevonden. Aanklikken, doorwerken. Toets je F10 dan toont hij alle openstaande vensters in de applicatie waar je op dat moment in aan het werken bent, toets je F11 dan schuiven alle vensters naar de rand om ruim zicht op je desktop te bieden. En dan de snelheid... supercalifragilisticexpialidocious! Ik schat zeker 50% sneller dan OSX 10.2.x. Mijn upgradeplannen staan met onmiddelijke ingang in de ijskast.

Hiervoor: "There.com" | Hierna: "Zonnestorm II" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!