W3C vraagt US Patent & Trademark Office Eolas patent te herzien

Woensdag 29 Oktober 2003 om 12:26

"The enormous expense and the more general threat the '906 patent poses to the Web community is completely unwarranted because the '906 patent is, we firmly believe, invalid in view of the prior art described in our filing to the Patent Office under the authority of 35 U.S.C. Section 301."

Tim Berners-Lee, directeur van het World Wide Web Consortium, vraagt de USPTO het Eolas patent opnieuw onder de loep te nemen. Op 24 oktober heeft het W3C daartoe bewijzen van 'prior art' overlegd aan de USPTO. De rechter wilde bij de zaak Eolas vs. Microsoft deze bewijzen (de Viola browser van Wei-Pei) niet meewegen, nu probeert Berners-Lee het hele patent bij de bron aan te vechten. Voorheen was het argument om dat niet te doen dat de bewijsvoering moeilijk rond te krijgen zou zijn. Blijkbaar heeft men daar nu meer vertrouwen in, al doet het hoofdargument uit Berners-Lee's brief (kort door de bocht: 'de impact op het WWW is immens en dat belang weegt zwaarder dan het Eolas patent') anders vermoeden.
US Patent Office '906 Letter

Hiervoor: "Zonnestorm II" | Hierna: "Google PigeonRank" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!