Weekend

Maandag 01 December 2003 om 14:43

Gistermorgen was het de eerste adventzondag. Andere jaren vierden we dat in ons gezin met het aansteken van de eerste adventskaars, 's morgens bij het ontbijt. Maar dit jaar was het allemaal zo hectisch... 's Morgens een gezin met vier kids (inclusief logee) en een hond opstarten vergt veel organisatie. Ik was blij dat ik de tijd vond om Bach's kantate "Wie schön leuchtet der Morgenstern" te draaien voor we om half negen de deur achter ons dichttrokkken op weg naar de kerk in Utrecht.

Om negen uur stond ik klaar om de eerste bezoekers van de dienst welkom te heten. Tijdens de dienst zat ik in de ouderlingenbank, terwijl Rineke bij de kids bleef zitten. Maar toen de preek begon was ze opeens weg: invallen bij een van de kindernevendienst groepen, waarvan de leiding niet aanwezig bleek. Na de dienst moest ik nog een aantal mensen spreken voor de muzikale invulling van de kerstvieringen, terwijl Rineke een vergadering over de kinderkerstviering bijwoonde. Al met al was het half een voor we thuis waren, en ik was moe... toch nog niet helemaal hersteld van de griep.

De zaterdag was ook al een heel geregel geweest: Joëlle en Maaike (haar vriendin, die bij ons logeerde) moesten 's morgens huiswerk maken, 's middags om een uur naar toneel in Utrecht, om half vijf met z'n allen pannenkoeken eten in Rhijnauwen en tenslotte door naar de tienerclub die om acht uur in Nieuwegein begon en tot elf uur doorging. Tussendoor heb ik in drie etappes Windows 2000 geinstalleerd op de studiecomputer van de kids. Wat een ellende... je bent een halve dag zoet met het downloaden en installeren van meer dan 100MB aan updates en patches - en dan zit het nog allesbehalve dicht!

Zaterdag pannenkoeken eten met Sensys was erg geslaagd: gezellig en lekker. Het theehuis in Rhijnauwen leent zich uitstekend voor zo'n feestje dankzij de ongedwongen sfeer die daar heerst: ruwhouten tafels, warme verlichting, veel kinderen, veel kabaal en uitstekende pannenkoeken.

Zondagmiddag mocht Rineke de honneurs waarnemen als ouderling. Samen met Joëlle en Maaike heb ik haar om half vijf afgezet bij de kerk, waarna ik Jochum en Colder meenam om te gaan wandelen. Het plan was om een cache te doen, maar als je de GPS op tafel laat liggen blijkt dat een onoverkomelijke hindernis ;-) Desalniettemin op naar het bos. Om kwart over vijf waren we alweer terug bij de auto. Jochum vond het te donker...

De resterende tijd tot de kerk uit zou gaan hebben we rondgereden, langs ons oude huis in Zuilen, en langs tuincentrum Overvecht - waar de kerstverlichting ons toch nog weer bij advent bepaalde. Deze week toch maar de adventskandelaar tevoorschijn toveren, en komende zondag de traditie in ere herstellen.

Hiervoor: "Rare druif" | Hierna: "LOTR III" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

Reisgenoten

gravatar for Ettje

Hoe kun je het nou te druk hebben op zondagmorgen??? En dan ook nog zoiets belangrijks overslaan…
Geeft me toch het gevoel: ergens heb ik een steekje laten vallen ;-(

Ooit had ik ook vier kinderen…
En niet één weekendje, maar dag in dag uit… ;-))

Mutti

Ettje ( E-mail ) · 02-12-’03 22:18 · Reageer op Ettje

gravatar for Gert Jan

Hehe… maar wij woonden geen 25 kilometer van de kerk, en we hoefden niet om negen uur aanwezig te zijn!

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 03-12-’03 07:32 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Ettje

Ja, kijk, dat is jouw keuze, om 25 kilometer van de kerk te gaan wonen ;-0
Betekent gewoon: wat vroeger opstaan, en nog wat vroeger opstaan als je je aan een bepaald ritueel wilt houden…
Zodat de zondag in alle rust kan beginnen…
Niets lijkt me frustrerender voor de zondagrust dan hectiek op de zondagmorgen.

Trouwens, die cantate van Bach is heel mooi!!! Maar niet om te beluisteren als je haast hebt ;-)

Mutti

Ettje ( E-mail ) · 03-12-’03 14:07 · Reageer op EttjeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!