'Wolk van een baby' in Den Haag

Maandag 08 December 2003 om 08:12

"De Rijksvoorlichtingsdienst deelt mede:
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft hedenmiddag , 7 december 2003, om een minuut na vijf uur in het Ziekenhuis Bronovo te Den Haag het leven geschonken aan een kerngezonde dochter.
'Het is een wolk van een baby' , aldus de vader de Prins van Oranje, die verder zei 'dankbaar en gelukkig' te zijn.
"

Later die avond vertelde Prins Willem-Alexander dat ze nog geen naam voor het prinsesje hebben. 't Lijkt me ook moeilijk kiezen, er zijn zoveel aspecten die je recht wilt doen in de naamgeving van een kind. En dan heb je natuurlijk de Hervormde Oranjes aan de ene kant, en de Katholieke Zorreguieta's aan de andere kant. Traditioneel werd bij Katholieken de naam van een kind pas 'uitgeroepen' bij de doop. Daarnaast werd vaak een heilige vernoemd, waarbij de viering van de naamdag van die heilige belangrijker was dan de verjaardag. Daar ligt dus een kans: als ze nu een heilige vernoemen wiens naamdag in de zomer valt, hoeven mijn kleinkinderen straks geen koniginnedag op 6 december te vieren... We wachten rustig af ;)
Bijzondere gebeurtenissen

Hiervoor: "Altijd wat met die katholieken" | Hierna: "Scientology vs. Spaink en XS4ALL" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!