Programmaonderbrekende reclame op je PC

Maandag 15 December 2003 om 13:57

Dit lijkt me nu echt helemaal niets: het Engelse bedrijf Metronomy voorziet 200.000 huishoudens van een IBM PC, gratis en voor niets. Nou ja, niets... elke twintig minuten moet de gebruiker verplicht naar een reclamefilmpje kijken. Een minuut voor tijd krijg je een waarschuwingsvenster met de mogelijkheid om de reclame eenmalig 5 minuten uit te stellen, zodat je je werkstuk op kan slaan of je online betaling netjes af kunt ronden.

Iedere maand stuurt het bedrijf je een verplicht te installeren CD met nieuwe reclamefilmpjes. De PC blijft eigendom van Metronomy: kijk je minder dan 30 uur per maand of installeer je een ander Operating System, zodat je van die vervelende reclame af bent, dan komen ze 'm weer ophalen. Kijk je braaf naar de filmpjes, dan krijg je na 3 jaar een nieuwe.

Twee bedenkingen. Ten eerste vind ik programmonderbrekende reclame op TV een crime: het is de belangrijkste reden dat ik zelden naar een film op de commerciele zenders kijk. Ik vind het heel moeilijk om te geloven dat iemand vrijwillig naar reclame gaat kijken. Volgens mij holt iedereen op dat moment naar de WC, de koffiepot of een andere zender. Dankzij pop-up killers, een uitgebreide hosts-file en AdBlock ben ik vrijwel verlost van advertenties tijdens het browsen. Verplichte plaspauzes als je aan het werk bent op een PC lijken me helemaal een verschrikking!

En ten tweede: wat kost een standaard PC nu helemaal? Een paar honderd euro. De mensen die voor dit aanbod zwichten willen dus blijkbaar wel heel erg graag een PC, maar hebben niet het geld om zo'n ding te kopen. Zouden ze wel geld hebben om de geadverteerde producten of diensten af te nemen?

Een onbegrijpelijk concept. Gaat nie werken nie.
Metronomy Desktop Marketing

Hiervoor: "Het Groot Dictee der Nederlandse Taal" | Hierna: "Vermomming mislukt" | Naar de voorpagina | E-mail zenz

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!