Religieuze Kunst

Dinsdag 23 December 2003 om 12:41

Met een hoofdletter K. Monique Touwen maakte dit schilderij ter illustratie van de preek van Mark van afgelopen zondag (over Filippenzen 3, waarin Paulus over al zijn verworven aanzien en status als religieuze leider zegt: "Om hem heb ik alles prijsgegeven; voor mij is alles vuilnis, omdat het mij erom gaat Christus te winnen"). Mark werkte dat uit in een vurige preek met de titel 'religie of relatie'. Klik hier voor een vergroting van Monique's schilderij en haar korte uitleg daarbij (pdf). Klik hier en hier voor detailopnames van de daarin besproken technische symboliek. Monique's kunst spreekt mij erg aan, ik ervaar haar schilderijen en gedichten vaak als een schot in de roos. Ze raken me in mijn hart. Een vrouw met een groot en springlevend geloof, die bovendien beschikt over de visuele uitdrukkingskracht (en de technische vaardigheden) om anderen daarin te laten delen. Koesteren, zo'n schat! ;-)


Hiervoor: "Drukke dagen voor kerst" | Hierna: "Season's Greetings" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags:

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!