Hagel-stopper

Maandag 09 Februari 2004 om 11:56

Dit apparaat kende ik nog niet: een anti-hagel-machine. Nissan kocht zo'n installatie om haar parkeerterrein vol hagelnieuwe auto's te beschermen. Nadert een hagelbui, dan produceert het apparaat schoksgewijs geioniseerde geluidsgolven, waarmee de vorming van hagel in een omtrek van een kilometer wordt voorkomen. Volgens de fabrikant heeft het geen nadelige effecten voor het milieu, en dankzij een weerradar gaat alles volautomatisch. Blijkbaar werkt dit dat het bedrijf zelfs een hagelschadegarantie durft te geven: mocht er toch schade ontstaan door hagel, dan betaalt de fabrikant de kosten. Ideaal voor grote campings, zo'n hagelstopper. Er is echter ook een keerzijde: nadert er een hagelstorm, dan is dankzij deze machine tot in een straal van tien kilometer in de omtrek elke vijf seconden een luide dreun te horen. Het apparaat schakelt pas uit als de hagelbui buiten bereik is. Dat wordt dus kiezen: wil je blutsen in je caravandak en gaten in je tentdoek, of heb je toch liever een knallende koppijn van deze machinerie?

Nissan Uses Device to Stop Hail

Hiervoor: "Duiven kennen de weg" | Hierna: "Meet The Press" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!