Jeugdkerk Reloaded, de eerste viering

Maandag 16 Februari 2004 om 14:35

19.20: we besluiten om tóch maar te gaan, naar de eerste viering van Reloaded. Ik omdat ik heel graag er heen wilde (al maanden;)) en pappa en mamma gaan allebei mee. 19.nogwat: bij de Passie aangekomen moeten we op het parkeerterrein van station Lunetten parkeren omdat de rest vol schijnt te staan. Auto parkeren en op naar school, waar de viering wordt gehouden. Goeie lokatie; bereikbaar en ruimte zat... (dwz, als iedereen staat;)).

Je moest bij binnenkomst ff een briefje invullen met waar je vandaan kwam... Daar hoorden we de medewerkers al tegen elkaar zeggen "650 mensen... veeeel!" Al met al, we zijn naar de de aula gelopen... *slik* PROPVOL! In de kuil zat iedereen, en op het boven gedeelte stonden we... Tot buiten de aula zowat!!! Als je de Passie vanbinnen kent dat weet je dat er dan toch wel véél mensen zijn;).


Ze begonnen. "Welkom allemaal op de eerste viering van Reloaded. We zijn hier met 700 mensen!!! (gejuich enzo;))" Beginnen met gebed en daarna het eerste aanbiddingsblok. Mooie liederen, strakke band ide goed op elkaar is ingespeelt, beamer met teksten dus voor iedereen de mogelijkheid mee te zingen. Licht en geluid zat overigens ook goed in elkaar. Gaaf licht en un rookmachine xtra;) Tijdens het aanbiddingsblok veel mensen God zien aanbidden... Gaaf om te zien... (ik zou willen dat onze Sing-In op school ook zo was). Na het blok aanbidding kwam een stuk dans/mime. Dat was ook heel mooi. En toen de spreker. Marcel Gaasenbeek met een verhaal over "the Source". Wat zijn de bronnen waar we uit putten... Geld... geluk... Het maakt niet gelukkig... het is niet volledig, om het zo maar te zeggen. Hij haalde er een aantal bijbelteksten bij (die ik niet meer weet *bloos*. Wat uit Johannes en Petrus iig:D) Na de “preek” weer een blok aanbidding. Wederom mooie liederen. Toen de collecte. Tijdens de collecte werd een een filmpje gedraait over AiA (Athletes in Action). Zij gaan deze zomer naar Griekenland om daar tijdens de Olympische Zomerspelen te evangeliseren. Na de collecte kregen we de Zegen mee op een heel speciale manier door het drama/mime team... Zo mooi!!! Echt heel speciaal om me te maken. En toen was het al weer over... Helaas... Maar op 28 maart is de volgende dienst... Ik hoop er zeker bij te zijn.


Tot slot nog even een stukje uit de media:


[quote]Animo jeugdkerk boven verwachting organisatie


UTRECHT - Ruim 700 jongeren zijn naar de eerste dienst geweest van de Jeugdkerk Reloaded in Utrecht. De organisatie had van tevoren gezegd zo'n 500 jongeren te verwachten.


De Utrechtse jeugdkerk is bedacht door vier jongeren en is bedoeld voor jonge mensen die denken te geloven, maar daar nog niets mee doen.


Reloaded omvat alle richtingen binnen de Protestantse kerk. Het geloof wordt er beleden met gebed, swingende muziek, videofilms en computergestuurde graphics.


Voortaan komt de jeugdkerk maandelijks bijeen. De volgende dienst is 28 maart. [/quote] www.rtvutrecht.nlLinks:

Het licht en geluid werd verzorgd door Stevon,www.stevon.org Stichting EVangelische Ondersteuning.


De website van Reloaded zelf! http://www.jeugdkerkreloaded.nl/


Het forum van Reloaded: http://www.jeugdkerkreloaded.nl/forum/


Athletes in Action (AiA): http://www.athletesinaction.nl/

Hiervoor: "Jeugdkerk Reloaded - Utrecht" | Hierna: "Willow Creek Conferentie" | Naar de voorpagina | E-mail joelle

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!