Grrmbl...

Donderdag 19 Februari 2004 om 10:32

Het werd tijd, hoog tijd om m'n servertje eens bij te patchen. Naast dit weblog draaien op het bakkie (een oude trouwe AMD K6 300MHz met 600MB RAM, 40GB schijfruimte en Windows 98SE) een ftp-server en een hotline server. Tot nu toe had ik de meeste patches voor IE, DirectX enzovoorts maar achterwege gelaten - zinloos immers voor een dergelijk systeem. De laatste gaten bleken echter ook Windows 98SE te raken en een blik in de logfiles leerde me dat die gaten ook enthousiast werden benut. Nee, patchen kon niet langer worden uitgesteld. Het resultaat is dramatisch. Het systeem is helemaal bij en weer waterdicht maar traag als stroop, en dat is niet terug te draaien. Om performance te winnen staan de ftp- en hotlineservers uit, en de zwaarste PHP frutsels (zoals de calendar widget) doen het even niet. Dit weekend gaat de boel grondig op de schop: ander OS (Linux of Windows 2000, daar ben ik nog niet uit), schone Apache en PHP installatie en waarschijnlijk een hardware upgrade. Uit alle onderdelen die zo her en der los rondslingeren moet ik nog wel een PIII 800MHz kunnen knutselen. Affijn, Kole's Queeste zal dit weekend daardoor wat onregelmatig in de lucht zijn. 't Is maar dat u 't weet, het ligt niet aan u of uw verbinding: we hebben virtuele tegenwind.

Hiervoor: "The Hunt for Prof. Hoxha" | Hierna: "Apple & RSS" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Grobbo

Het zij u vergeven. Hebt u trouwens wat postjes gewist van de laatste twee weken? Ik had toch gezworen dat ik hier her en der gereageerd had…

In ieder geval succes met de knutsel!

Grobbo (URL) · 20-02-’04 16:12 · Reageer op Grobbo

gravatar for Gert Jan

Postjes gewist? Neuh, ik ben juist meer van het bewaarderige type. Op de voorpagina staan slechts de laatste zeven postjes, de rest verdwijnt automagisch in het archief. In de praktijk is dat moment soms al na enkele dagen aangebroken. En inderdaad, in het archief van februari duikt uw naam vijfmaal op.

Bedankt voor de succeswensen, als het een beetje meezit gaat de performance straks met een grote sprong vooruit!

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 20-02-’04 17:23 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!