Moblog + Mapping + Location alert = WaveBlog

Vrijdag 20 Februari 2004 om 18:35

Russell Beattie mocht eindelijk loggen over het project waarmee hij de afgelopen maanden bezig was. Het blijkt een combinatie van feitelijk reeds bestaande technieken: mobiele weblog dienst, landkaartgenerator en lokatieverklikker. Daarmee kun je je lokatie meeposten, inclusief MapQuest kaartje, bij een moblog postje. Russell's demosite laat zien hoe dat eruit zou kunnen zien. De lokatie dien je nu nog handmatig in te voeren, maar zal binnenkort via de mobiele operator worden meegegeven. Die techniek is vergelijkbaar met de Spotter service van O2, en dat viel me destijds zwaar tegen. Vooral qua accuratesse: als je een GPS met een positioneringsfout van enkele meters gewend bent, ervaar je een onnauwkeurigheid van enkele honderden meters als onbruikbaar slecht. Praktische toepassingen die Russell voor de toekomst aandraagt spreken al wat meer tot de verbeelding: waarschuwing als een vriend in de buurt is, of als je kind te ver van huis gaat. Anyway, ik wacht nog even af of dit wat wordt. Sterke punten: de server is gebaseerd op Linux, de applicatie is standards compliant (J2ME, WAP2) en de geopositie wordt in de RSS feed netjes in het door W3C voorgestelde format meegegeven. Way2Go!

Logje van een opgetogen Russell

Hiervoor: "Harry Potter III" | Hierna: "Upgrade" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!