De poort gaat open

Zaterdag 08 Mei 2004 om 09:02

Vanmorgen op het Radiojournaal: de gevangenissen houden open dag. Kijk, dat is een goede actie. Goed om daar eens te kijken, de mensen te spreken, een eigen beeld te vormen over het leven binnen die vier muren. Maar Google helpt ons in eerste instantie niet veel verder. Zoekend op 'penitentiaire inrichting nieuwegein' komen we uiteindelijk op de site van de gemeente, waar een telefoonnummer staat. Maar deze PI doet niet mee vandaag. Doorzoeken naar Utrecht. Uiteindelijk komen we via-via bij de website www.utrecht.dji.nl, die echter niet meer bevat dan een link naar de hoofdsite van de dienst justitiële inrichingen. Daar treffen we een persbericht aan, waaruit blijkt dat tijdens de open dag geen contact met gevangenen mogelijk is. Hm, daar gaat een van de belangrijkste doelen.


Wel is er een speciale site, depoortgaatopen.nl - maar daarop lezen we 'Helaas, de inschrijving is gesloten. U kunt wel een kijkje nemen in de virtuele gevangenis.'


Blijkbaar hebben we de vooraankondiging gemist. De waarde van een nieuwsbericht is zo wel heel beperkt: een journaalitem als kattebelletje voor de (ongetwijfeld beperkte) groep mensen die zich al heeft ingeschreven voor deze open dag, de rest van de luisteraars heeft er niets meer aan.

Hiervoor: "Planken Wambuis" | Hierna: "Shownieuws carriereplanning" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Dirk

Dan had je toch beter de kranten moeten lezen. Was je zeker op tijd geweest…

Dirk · 31-03-’05 19:42 · Reageer op DirkVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!