Love

Maandag 07 Juni 2004 om 19:19

Feest in Breukelen, waar Elise en Peter elkaar het jawoord gaven in de St. Johannes de Doper kerk. Elise ken ik als bevlogen Christin, vol van de Geest. We hebben elkaar leren kennen via een interkerkelijke gebedsgroep waaraan zij namens de Volle Evangelie Gemeente Utrecht deelnam, en ik namens de Nederlands Gereformeerde kerk. Op het eerste gezicht een wereld van verschil, maar in die wereld bleek toch heel veel ruimte voor de ander te zijn - en op de belangrijkste geloofsthema's bleken we vrijwel volledig op elkaars golflengte te zitten.


Vandaag leerde ik dat zo'n verschil in geloof nog veel groter kan zijn, zonder tussen mensen in te staan. Bruidegom Peter bleek zelf helemaal niet te geloven, maar de liefde tussen deze twee mensen overwon die kloof.


Moeilijker was het om een kerk te vinden waarin ze hun huwelijk konden laten inzegenen op een manier die recht deed aan hun beider wensen. Uiteindelijk vonden ze de pastoor van de katholieke St. Johannes de Doperkerk in Breukelen bereid. De dienst was verrassend, voor een doorgewinterde reformant als ik. Weinig herkenbare liturgische vastigheid, veel ruimte voor inbreng van de niet-religieuze familie. Alleen het slotlied werd door de gasten meegezongen; de overige liederen werden door een ad-hoc koor ten gehore gebracht (waarin Joëlle meezong, Elise is haar muziekdocente).


Muzikaal was er veel te genieten: niet verwonderlijk als een gitaarbouwer trouwt met een muziekdocente ;-) Een fraai duet, begeleid op de piano, en de vader van de bruidegom die op z'n sax een schitterende versie van Porgy speelde (warmbloedige jazz uit 1928 van Jimmy McHugh en Dorothy Fields) - als antwoord op de verkondiging. Dat was even wennen.


Pastoor Huisin'tveld hield een overdenking over de tekst die de bruid had aangedragen: 1 Corinthe 13, Paulus' loflied op de Liefde.Love never gives up; and it's faith, hope, and patience never fail. Love is eternal.

Hiervoor: "Rechtspraak en Mediation" | Hierna: "Verkiezingen EP" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!