Plaatjes

Donderdag 29 Juli 2004 om 17:44

Zonsondergang

In chronologische volgorde schotel ik u vandaag wat plaatjes voor uit de vakantieserie, te beginnen met bovenstaande zonsondergang in St. Rémy-sous-Barbuise. We streken bij het vallen van de avond neer op deze doorgangscamping, pal aan de N77. Ondanks de ligging dompelde de camping z'n bezoekers onder in vakantierust - mede dankzij het panorama.

Cigale

Op Cabaresse spotten we een ontpoppende cigale. Die beestjes leven enkele maanden (sommige soorten zelfs jaren) onder de grond. Vervolgens graven ze zich een weg naar boven, klimmen in een boom of struik en ontpoppen. In een uur tijd pompte dit exemplaar zichzelf op tot volwassen proporties, waarna hij verder omhoog klom om een vrouwtje te gaan lokken met zijn schrille, raspende geluid. Ondanks hun beperkte formaat (een centimeter of vijf) slagen cigales erin bijna 100dB herrie te produceren. Stel je dan eens voor dat er tienduizenden van die beestjes boven je hoofd zitten te zingen zolang het licht is en je begrijpt dat we na zonsondergang, als ze spontaan stilvallen, extra genoten van de rust ;-)

Col du Crachet

Na Cabaresse reden we door naar het departement Hautes-Alpes, naar Chateauroux les Alpes. Onze muzikale buurman (zie deel een van het reisverslag) raadde ons een schitterende wandeling aan naar het Lac du Crachet. Genieten geblazen!

Waterpret

Colder en Joëlle vermaken zich uitstekend in het koele water van het Lac de Serre-Ponçon bij Embrun, een paar kilometer Zuid-Westelijk van de camping. Colder ontdekte dat doelloos rondplonzen - in plaats van fanatiek baantjes trekken - ook erg leuk is!

Meer foto's? bekijk het album!


Hiervoor: "Gaat u er maar even voor zitten..." | Hierna: "Plaatjes en reisverslag, deel II" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Annelies

Schitterende foto’s zoals altijd. Zo te zien hebben jullie genoten. En Gert Jan, als ik die foto bekijk op de laatste pagina van jou met die baard en de pet op, kan je zo in Parijs gaan wonen bij de klosjaars, wat een gezicht ;-)

Annelies ( E-mail ) · 05-08-’04 11:44 · Reageer op AnneliesVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!