Stemmen met je portemonnee

Woensdag 20 Oktober 2004 om 22:25

Dit weekend werd bekend dat televisienetwerk Sinclair Broadcast Group, die met z'n 62 zenders een kwart van de VS huishoudens bereikt, de film 'Stolen Honor' gaat uitzenden in primetime. Deze controversiele film geeft een handvol republikeinse veteranen ruim baan om hun - ondertussen genoegzaam weerlegde - beschuldigingen aan het adres van John Kerry te ventileren. De beurs reageerde in de daarop volgende dagen met een scherpe koersdaling van bijna 20%.

Toen was de maat vol voor de grootaandeelhouders: dinsdag eisten ze onder aanvoering van investeringsmaatschappij Glickenhaus & Co dat Sinclair een gelijke hoeveelheid zendtijd zou uittrekken om ook 'mensen met een tegengestelde mening' aan het woord te laten. Niet vanwege politieke voorkeuren, overigens:

"We are not partisan. We are investors. Sinclair's decision has caused harm to the value of our investment in Sinclair. We believe Sinclair must give equal time to an opposing point of view. Otherwise the company is placing its future and the value of our investment in jeopardy, by putting the renewal of its FCC licenses at risk, alienating local advertisers, and opening itself up to libel suits against the company."

De volgende dag herstelde de koers weer.


Hiervoor: "Woensdag Patchdag" | Hierna: "Goooogle..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!