Caller ID spoofing

Vrijdag 29 Oktober 2004 om 11:11

Nieuw is het niet, maar nu wel opeens beschikbaar voor de massa in de VS: Caller ID spoofing, oftewel nummerherkenning omzeiling. De beller surft naar Camophone.com, geeft op naar wie hij wil bellen (A), wat zijn echte nummer is (B) en welk nummer op de display van de gebelde moet verschijnen (C). Vervolgens zet de site de telefoonverbinding op, waarbij A niet beter weet dan B = C.


Je denkt dat je moeder je belt, maar krijgt je stalkende ex aan de lijn. Of dat de bank je belt dat de betaling is ontvangen en de goederen mogen worden afgeleverd, terwijl je in werkelijkheid tegen een handlanger van je malafide afnemer praat - om maar wat voorbeelden te noemen. En dat alles voor 5 dollarcent per minuut, met een minimum afname van 100 minuten. Ter geruststelling: de 'dienst' is voorlopig alleen bruikbaar met VS telefoonnummers.


Een eerder, vergelijkbaar initiatief ging vorige maand een paar dagen na de launch al offline. Ondertussen is die site weer beschikbaar, maar uitsluitend voor "official use by law enforcement agencies." Of dat het gevolg is van de doodsbedreiging die de site-eigenaar ontving, juridische acties of het doorgebroken inzicht dat zo'n dienst bijzonder schadelijk kan zijn in handen van de verkeerde mensen, laat de site in het midden.

Hiervoor: "Nerd humor" | Hierna: "Nieuwe uitbraak Bagle virus" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!