Uit de schaduw

Dinsdag 09 November 2004 om 10:11

Vanavond op Nederland 1, 22:30 - documentaire over Christen-homo's. Vanmorgen zag ik bij Goedemorgen Nederland een van de makers en een eindredacteur. Hun verhaal klonk gebalanceerd: dat maakte me erg nieuwsgierig naar deze docu.

Hiervoor: "Bush is hiring..." | Hierna: "FireFox 1.0" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

En? Hoe vond je het? Wij hebben, op jouw aanraden ook gekeken. Ben nog steeds onder de indruk van het lijden van degene die meent om Gods wil alleen te moeten blijven. De andere, die nu getrouwd is met een vrouw, had ik ook moeite mee. Hij gaf toch wel duidelijk aan dat z’n genezing nog niet definitief is, en dat de verleiding om verliefd te worden op een man nog steeds aanwezig is… Het meest gezond leek me degene die samen woont met z’n vriend.

Mutti ( E-mail ) · 10-11-’04 13:05 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan

Dat herken ik. Blij was ik met de drie ‘sporen’ die blanco naast elkaar werden getoond, in elk geval zonder waardeoordeel eraan te verbinden. Dapper van de EO, die hiermee op onbegrip bij in elk geval een deel van de achterban kan rekenen. Ik denk dat alledrie de sporen door God gegeven mogelijkheden zijn, en dat Hij aan elk van hen persoonlijk duidelijk zal maken wat voor hen de weg is. Ik hoop en bid dat alle stemmen om hen heen de stem van God niet overstemmen…

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 10-11-’04 14:36 · Reageer op Gert Jan

gravatar for janA

Je zegt: ‘Ik denk dat alledrie de sporen door God gegeven mogelijkheden zijn, en dat Hij aan elk van hen persoonlijk duidelijk zal maken wat voor hen de weg is’. Mijn vraag: hoe wil je dat dit duidelijk wordt? De bijbel is blijkbaar niet duidelijk genoeg. Of toch wel? Lopen we als christenen niet het gevaar dat we in dezelfde val trappen als de Micha in Richteren 17 (let eens op vers 13 Toen dacht Micha: Nu weet ik, dat de Here mij zal weldoen, omdat ik een Leviet als priester heb). Boeiend is in dit opzicht ook de verschuiving mbt ‘de hel’: we willen dit niet en dus kan het ook niet waar zijn. (zie laatste CV.Koers)

Ik ben benieuwd hoe je met die ‘persoonlijke leiding’ omgaat?

janA ( E-mail ) · 13-11-’04 14:30 · Reageer op janAVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!