Ben jij ook zo bang?

Donderdag 11 November 2004 om 13:33

De mevrouw die me dit vraagt, terwijl ik m'n boodschappen op de lopende band leg van de kassa in de supermarkt, kijkt me meer dan vragend aan..., bijna dwingend, alsof mijn antwoord heel belangrijk is voor haar.


Het overvalt me en ik moet de vraag even op me in laten werken, en ga door met m'n boodschappen uit het winkelwagentje op de band te leggen. En ondertussen gaan m'n gedachten razendsnel.


Wat eerst nog ver van m'n bed leek is vandaag wel heel dichtbij gekomen door de brandstichting in de Moskee, niet zover bij me vandaan. De Moskee waar m'n buurman elke avond naartoe gaat nu het Ramadan is..., en waar hij anders elke vrijdag en zaterdag naar toe gaat.


(Lees meer...)

Hiervoor: "Kristallnacht" | Hierna: "Ja, zet u 'm daar maar neer..." | Naar de voorpagina | E-mail Ettje

Reisgenoten

gravatar for Mieke

Jij gelooft in God en hebt steun aan je geloof. Dat is mooi. Ik geloof niet in een God maar dat we het met zijn allen hier moeten doen. Daarvoor is nodig dat we allemaal in ons eigen leven proberen anderen om ons heen te respecteren en te waarderen, ook als ze een andere mening hebben dan wij. Als we dat allemaal doen hoeven we misschien niet op iemand of iets te wachten.

En wat die kwestie moorden/woorden betreft, ik ben met je eens dat woorden ook veel pijn kunnen doen maar moorden beeindigt levens en dat is nooit maar dan ook nooit te rechtvaardigen.

Mieke (URL) · 11-11-’04 14:04 · Reageer op Mieke

gravatar for Engeltje

Beste Mieke,

dank voor je reactie.

Voor alle duidelijkheid: ook ik keur het letterlijk doden van iemand volkomen af! En ook ik vind dat niets de moord op Theo van Gogh kan rechtvaardigen.

Maar waar ik, ook, en misschien wel vooral, op wilde wijzen in m’n verhaaltje is: dat woorden dodelijk kunnen zijn. Dat woorden echt iemand voor de rest van zijn/haar leven, alle levensvreugd kunnen ontnemen. En dat is een besef dat velen niet meer hebben.

Wat zou het fijn zijn als dat weer eens doordrong in ons land.

Het: alles mag gezegd worden, heeft er behoorlijk aan bijgedragen dat onze samenleving zo verruwd is als ze nu is.

Engeltje ( E-mail ) · 11-11-’04 15:12 · Reageer op Engeltje

gravatar for Annemieke Kole

Zijn wij familie van elkaar?

Annemieke Kole ( E-mail ) · 30-11-’04 14:04 · Reageer op Annemieke KoleVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!