Be Honest. You've Always Wanted A Rollei.

Maandag 22 November 2004 om 16:50


M'n verstand roept om het hardst: 2 megapixel slechts? Fixed lensje, 9 millimeter? Nodeloos dik, een volstrekt overbodige slinger, rare maat - je bent gek!


Maar m'n gevoel overstemt die schreeuwlelijkerd en fluistert zachtjes: de visuele rust van het vierkante formaat, eindelijk - eindelijk! Een f2.8 Rollei-lensje met 5 elementen. Zoekerschacht opklappen, fluisterstil schieten vanaf je heup, een zwengel aan de slinger en door naar de volgende fantastische shot. Spontane foto's, oogcontact met je onderwerp, geen mogelijkheid je te verschuilen achter je camera. Fotografie.


M'n gedachten dwalen af naar m'n eerste baan, als fotograaf. Ik ruik het leer van de Rollei van m'n eerste baas, Harry Blanken. Ik herinner me het bruidspaar dat achteraf benauwd kwam vragen wat er aan de hand was, waarom ik toch geen foto's had genomen. Dankzij m'n gympen hadden ze niet gehoord dat ik vlak achter ze had gestaan toen ze elkaar het ja-woord gaven, en de camera had me niet verraden.


Ja, ik wil.


Hiervoor: "You're not..." | Hierna: "Quotes400" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Jochum

KWIJL, misschien dan de Goed Heilig Man dit jaar iets voor je kan betekenen? Aan de andere kant is het natuurlijk gewoon een hebbeding en ik heb vroeger geleerd: gij zult niet begeren uw naastes Rollei (of vrouw, dat weet ik niet meer, moet ik de nieuwe bijbelvertaling nog maar eens op naslaan) :-)

Jochum ( E-mail ) · 23-11-’04 22:52 · Reageer op Jochum

gravatar for terp

…….want het is niet meer dan lucht en najagen van wind.

terp ( E-mail ) · 25-11-’04 09:34 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan

Hm, zojuist gaf m’n Sony Clie spontaan de geest. Da’s weliswaar ook een gadget, maar wel eentje die ik dagelijks zeer intensief benut. Mocht ik er niet in slagen ‘m zelf te repareren (probleem lijkt hardwarematig, touchscreen is niet responsief) dan ben ik bang dat de Sint voorrang mag geven aan een nieuwe PDA ;-(

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 26-11-’04 15:56 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!