Blog Torrent

Zaterdag 27 November 2004 om 20:03

Wellicht is dit de oplossing voor het Podcasting distributieprobleem dat ik eerder aansneed. De naam BlogTorrent lijkt slim gekozen om mee te kunnen liften op twee hypes: BlogTorrent heeft echter weinig met blogs te maken, maar des te meer met torrents. De applicatie (nog een tikje buggie) omvat een serverdeel - de tracker - en een upload client. Met die client (alleen voor Windows tot nu toe) kun je een bestand versleutelen en "uploaden", waarna het als .torrent en als 'easy download' op de trackerpagina verschijnt. De .torrent is precies wat de naam doet vermoeden: een torrent file van een paar kilobyte, op basis waarvan een willekeurige BitTorrent client het 'echte' bestand (vaak vele megabytes groot) kan ophalen. De 'easy download' is in feite hetzelfde .torrent bestand, maar nu verpakt in een eigen BitTorrent client (een .exe) die zichzelf automatisch installeert, het aangegeven 'echte' bestand ophaalt en het direct verder distribueert.


Zoals gezegd is het allemaal nog verre van stabiel, maar mocht u behoefte hebben aan een zuchtje avontuur, voelt u zich dan vrij wat te experimenteren met de BlogTorrent pagina van Kole's Queeste. U krijgt geen garanties, noch van mij noch van de makers van BlogTorrent. 't Is immers bleeding edge technology, er zitten nog wat rafelige randjes aan. Pleistertjes in de buurt en spelen maar, dus. Ten overvloede wijs ik u er op dat als u iets uploadt, u zelf online dient te blijven als eerste seeder - tenminste tot het moment dat er een redelijke 'seeder base' is van bezoekers die uw bestand hebben opgehaald en beschikbaar houden. Wat redelijk is, is aan u. Dit is inherent aan de BitTorrent P2P technologie.


Twee opmerkingen ten slotte: mocht u al een favoriete BitTorrent client hebben geïnstalleerd op uw systeem, kies dan niet voor een 'easy download'. De BlogTorrent client koppelt namelijk alle .torrent files automatisch aan zichzelf, en als uw huidige client goed bevalt is dat iets dat u niet zult willen. Daarnaast het vriendelijke verzoek bij uw testjes rekening te houden met de identiteit van Kole's Queeste. Enjoy.

Hiervoor: "Zaterdag klusdag" | Hierna: "Accidental Art" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Bikkel

Maar via die “Torrents” gaat het downloaden toch rete-langzaam? Ik ken verhalen van mensen die urenlang moeten wachten totdat ze een DVD hebben gedownload. Geef mij maar nieuwsgroepen, hoor. Of oneclickdownload, dat schiet tenminste op.

Bikkel ( E-mail ) (URL) · 10-08-’07 22:30 · Reageer op BikkelVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!