How to Get More Done in Less Time

Woensdag 01 December 2004 om 05:23

If your time log shows your efficiency ratio to be on the low side, try severely limiting your total amount of working time for a day, and see what happens. Once your brain realizes that working time is scarce, you suddenly become a lot more efficient because you have to be. When you have tight time constraints, you will usually find a way to get your work done. But when you have all the time in the world, it's too easy to be inefficient.

Steve Pavlina beschrijft de methode waarmee hij zijn werkschema op de rit kreeg. Heel herkenbaar, en een van mijn grootste persoonlijke frustraties, is zijn constatering dat je na een lange dag kantoor constateert dat je eigenlijk maar bar weinig uit je vingers hebt gekregen, terwijl je in de paar uur voor een deadline soms meer werk kan verzetten dan in de vele dagen ervoor. Ik noem dat 'de stress van het moment', wetend dat ik die druk nodig heb om echt efficient te werken. Het zou me wat waard zijn als ik diezelfde efficientie zou kunnen realiseren zonder de stress van de deadline, en als bonus nog tijd en energie over hield ook! Het eerste obstakel dat ik bij deze methode daarvoor moet overwinnen is het nauwkeurig loggen van m'n tijd. Discipline... Ook interessant (maar minder verfrissend) is Steve's artikel 'Do It Now', met voornamelijk standaard timemanagementcursus tips. Goed geschreven, en altijd bruikbaar als handvat om weer eens kritisch naar je tijdsbesteding te kijken.


Hiervoor: "Accidental Art" | Hierna: "Knutseluurtje" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Henk Algra

“Het zou me wat waard zijn als ik diezelfde efficiëntie zou kunnen realiseren zonder de stress van de deadline”. Het komt me bekend voor… onder druk maximaal (kunnen) presteren.

En tegelijkertijd is dat nu net de valkuil. Die kunstmatige oppepper van een deadline zet een mens aan tot prestaties die hij (of zij) maar eventjes volhoudt. Je draaglast kan dan even wat groter zijn dan je draagkracht, die rek zit er nog wel in. Op den duur wordt het zo moeten leven wel wat teveel. Een voor 40-plussers wat pijnlijk onderwerp: voeg daar nog je leeftijd aan toe, dan is het volgens mij toch maar goed dat je maar eventjes maximaal efficiënt bezig bent en daarna weer wat minder ‘presteert’.

Henk Algra ( E-mail ) · 01-12-’04 22:21 · Reageer op Henk AlgraVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!