Missie en Visie

Zondag 09 Januari 2005 om 00:28

Vanmorgen eerst Joëlle gedropt in op Urk, daarna naar Lelystad voor de VLV, en 's middags door naar Driebergen waar op de Lindenhorst het bestuur en de veldwerkers van Youth for Christ Utrecht wachtten. Beetje druk (stomme planning zegt Rineke), maar wel een dag om met tevredenheid op terug te zien. Zoveel geneuzel en 'commacopulatie' als ik in Lelystad mocht aanhoren, zo inhoudsvol en bevlogen was de YfC meeting. Wim had me gevraagd deze 'heidag' te begeleiden, waarin de missie en visie voor de komende jaren moest worden vastgelegd. Na het team op weg te hebben geholpen met een beknopte uitleg over wat een missie en visie nu precies zijn liet ik iedereen in een brainstormsessie alles wat in gedachten kwam op een post-it memo schrijven en op een flip-over vel plakken. Dat werden - na aftrek van de doublures - zo'n 60 'geeltjes'.


Die hebben we daarna gerubriceerd in missie (wie zijn we, wat is onze doelgroep, wat is onze opdracht, wat zijn onze normen en waarden, wat zijn onze intenties en ambities) en visie (hoe ziet onze 'umwelt' er uit over drie jaar, wat is onze droom over de rol van YfC daarin, en hoe gaan we die droom verwezenlijken).


Vervolgens gaf ik elke deelnemer dertig stemmen (de helft van het aantal memo's), die vrij mochten worden uitgedeeld in de vorm van viltstiftstippen. Daaruit kwam een duidelijk beeld naar voren van welke elementen in de missie en visie moesten komen, waar we ten slotte uitvoerig over doorspraken. Intensief, maar erg leuk om weer eens te doen!

Hiervoor: "Vrouwelijke ouderlingen en predikanten in NGK" | Hierna: "Essential Fonts For Designers" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Stomme planning… is niet de eerste keer en zal ook wel niet de laatste keer zijn ;)) Vraag: stomme planning voor wie? ;))

Mutti · 09-01-’05 11:54 · Reageer op Mutti

gravatar for Arjan

Het is OP Urk ;)

Arjan (URL) · 10-01-’05 19:53 · Reageer op Arjan

gravatar for Gert Jan

OK,OK… gecorrigeerd ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 10-01-’05 19:59 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Joëlle

Whahahah, pap, kom je binnenkort thuis? :P

Joëlle (URL) · 10-01-’05 20:09 · Reageer op Joëlle

gravatar for Meindert

hihi… mn neefje zet de zaken ff recht hoor ;) haha. tsja, inderdaad moet ik vermanend zeggen dat het OP Urk is. (jaja wie had dit kunnen denken… mn neefje nog maar liefst. die durft ;))

Meindert · 10-01-’05 22:15 · Reageer op Meindert

gravatar for Mutti

Foei Zeun!!!!!

Urk was altijd een eiland… En dan zeg je: op…

Je zegt toch ook: op Texel en van Texel… en niet in Texel en uit Texel…

Valt me van je tegen hoor. Dacht dat we je meer algemene ontwikkeling hadden bijgebracht…

Wilde er eerst niks van zeggen, maar ja, nu je er toch op gewezen bent…

Maar goed, je blijft er wel lief om hoor!!!

Mutti ( E-mail ) · 10-01-’05 23:36 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti

Dus, voor alle duidelijkheid nog even: Meindert komt VAN Urk en niet UIT Urk ;-))

‘t Is maar dat je het weet!

Mutti ( E-mail ) · 10-01-’05 23:37 · Reageer op Mutti

gravatar for Arjan

Een rasechte Urker had het niet kunnen verbeteren ;) Een uitstekende uitleg!

Arjan (URL) · 10-01-’05 23:42 · Reageer op Arjan

gravatar for Gert Jan

Tssk, wat een commotie om een paar misplaatste emoties vanwege vergane glorie! Kijk, ik vind het niet erg om rekening te houden met een – schijnbaar collectief – trauma van wanna-be eilandbewoners en als ik iemands gevoelens kan sparen met een simpele cosmetische aanpassing in een tekstje zal ik dat zeker niet nalaten. Maar om nu zo ver mee te gaan in hun waanbeelden gaat me echt te ver. Luister, ik zal het nog één keer zachtjes uitleggen: URK LIGT OP HET VASTELAND. En mocht je ooit nog op zolder een plaatje vinden van een oude schuit, bedenk je dan: eens ging de zee hier tekeer, maar die tijd komt nooit weer: Zuiderzee heet nu IJsselmeer…

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 11-01-’05 07:50 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Gert Jan

En ach, af en toe hebben ze wat last van eilanddenken – maar ‘t blijft best volk hoor, de mensen VAN Urk ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 11-01-’05 07:52 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Arjan

‘Zuiderzee heet nu IJsselmeer…’ Dit lijkt juist, maar ik acht het niet onmogelijk dat een deel van de vroegere Zuiderzee nu tot de Waddenzee behoort. Hoe wist men namelijk voor de aanleg van de Afsluitdijk, waar de grens tussen Zuiderzee en Waddenzee lag. (Als die laatste al als zodanig werd aangeduid)Er zijn in de loop van de geschiedenis een tiental plannen geweest waar men deze Afsluitdijk nu zou leggen. Uiteindelijk is hij ergens neergelegd, maar dit was in ieder geval niet een grens tussen Zuiderzee en Waddenzee. Men kan dus niet stellen dat de gehele vroegere Zuiderzee nu het IJsselmeer is. ( Historici dienen kritisch te zijn ;) )

Arjan · 11-01-’05 12:41 · Reageer op Arjan

gravatar for Meindert

zeg Arjan, was dat niet ons profielwerkstuk in de 6e? :P haha… vandaar al dat verstand hierover ;)

Meindert · 11-01-’05 13:57 · Reageer op Meindert

gravatar for Joëlle

Ja, want hij is nog geen historicus, hij is een wanna-be historicus ;-) (studentje:P)

Joëlle (URL) · 11-01-’05 14:02 · Reageer op Joëlle

gravatar for Arjan

Every man’s his own historian ;)

Arjan (URL) · 11-01-’05 15:40 · Reageer op Arjan

gravatar for Mutti

Oké Zeun! Zal je er niet verder mee plagen!!

Alleen nog dit: Urk zit voor een klein stukkie vast aan het vaste land, en is nog altijd aan drie kanten omringd door water, en heeft nog altijd een vuurtoren!! Is daardoor dus nog altijd Semi-Eiland.

En of het voor altijd aan het vaste land vast zal blijven zitten…??? Als het ooit zover komt dat Friesland echt een status aparte wil, zullen we toch de Afsluitdijk moeten doorsteken om het te laten afdrijven, de Waddenzee op…

En eh, voor alle duidelijkheid nog één keer: J. is dus echt gegenereerd OP Texel en niet IN Texel, en komt daardoor dus VAN Texel en niet UIT Texel… ;-)))

Mutti ( E-mail ) · 11-01-’05 16:31 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Ach kijk, dus daar komt die fascinatie voor (semI-)eilandjes vandaan ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 11-01-’05 18:12 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Eh… ben zelf nog nooit op Texel geweest hoor, dus als je dat bedoelt met fascinatie voor… Ik blijf liever op de vaste wal. Maar ken wel mensen die er geweest zijn ;-)) Mutti ( E-mail ) · 12-01-’05 00:09 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!