Goede Vrijdag

Vrijdag 25 Maart 2005 om 09:23

Op het middaguur viel er een duisternis over het hele land, die drie uur aanhield. Aan het einde daarvan, in het negende uur, riep Jezus met luide stem: ‘Eloï, Eloï, lema sabachtani?’, wat in onze taal betekent: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?’ Toen de omstanders dat hoorden, zeiden enkelen van hen: ‘Hoor, hij roept Elia!’ Iemand ging snel een spons halen, doordrenkte die met zure wijn, stak de spons op een stok en probeerde hem te laten drinken, terwijl hij zei: ‘Laten we eens kijken of Elia komt om hem eraf te halen.’

Maar Jezus slaakte een luide kreet en blies de laatste adem uit. En het voorhangsel van de tempel scheurde van boven tot onder in tweeën. Toen de centurio, die recht tegenover hem stond, hem zo zijn laatste adem zag uitblazen, zei hij: ‘Werkelijk, deze mens was Gods Zoon.’

Nieuwe muziek:
Ik hoor het slaan van de hamer Ik hoor het slaan van de hamer (Michiel van Heusden en Rutger Verhoek, uit Bereid de Weg)

Oude muziek:
Welt und Himmel nehmt zu Ohren Welt und Himmel nehmt zu Ohren (Sibylla Rubens en Klaus Mertens en The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman, uit de gereconstrueerde Markus-passie van Johann Sebastian Bach)


Hiervoor: "Witte Donderdag" | Hierna: "PIP" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Gisteren verschillende keren geprobeerd om te reageren, maar ‘t lukte niet.
Vandaag weet ik niet meer wat ik gisteren wilde schrijven ;-)

Mutti ( E-mail ) · 26-03-’05 10:14 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!