Benedictus XVI

Woensdag 20 April 2005 om 16:07

I've got the power!

Heus, het is echt geen kinnesinne, ook al hebben ze niet naar me geluisterd. Maar mag ik eerlijk en geheel objectief zeggen dat ik deze Paus niet zo... ehm... mediageniek vind als JPII?


Hiervoor: "1,2,3,4... horloge van papier" | Hierna: "Tuttuttut..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Lars

Ik vind ‘m wat Darth Vaderesk, vooral als ie zo kijkt.

Lars · 21-04-’05 00:35 · Reageer op Lars

gravatar for Tim Koeleman

Kerk. Kerker. Wat een enge man.

Tim Koeleman · 21-04-’05 01:36 · Reageer op Tim Koeleman

gravatar for Wim

Hele enge foto. Toen ik deze foto voor het eerst zag was mijn eerste associatie aan iemand uit de een of andere horrorfilm… brrrrr

Wim · 21-04-’05 13:42 · Reageer op Wim

gravatar for [HanS]

Als je de reacties zo leest lijkt het wel alsof iedereen de goede man persoonlijk kent.

Hij is nog geen drie dagen In Office en nu al vreest men het ergste. Komaan, geef hem een kans !

Trouwens, y’all zijn protestants, niet ? :)

[HanS] · 21-04-’05 15:59 · Reageer op [HanS]

gravatar for Mutti
In reactie op : Ben ik volkomen met je eens! Ieder mens, ook een Paus, heeft recht op een eerlijke kans. En ik geef hem die dan ook ruimhartig, en laat al het geschrijf over hem voor wat het is… Trouwens, ook Rooms Katholieken zouden dat moeten doen, hem, op z’n minst, het voordeel van de twijfel gunnen;-) Mutti ( E-mail ) (URL) · 24-04-’05 12:55 · Reageer op Mutti

gravatar for [HanS]

Laten we de eerste 100 dagen afwachten, zoals dat gebruikelijk is bij presidenten en premiers en daarna een voorzichtig eerste oordeel geven over de man.
Overigens moet ik zeggen dat het begin reeds veelbelovend is, getuige zijn uitspraken gister bij zijn installatie als paus en bisschop van Rome.

Maar nu weet ik het nog niet, zijn jullie nu protestants, evangelisch, hervormd of gereformeerd ?

[HanS] · 25-04-’05 11:38 · Reageer op [HanS]

gravatar for Gert Jan

Helemaal mee eens, HanS, de tijd zal het leren. Ik ben een beetje verrast over Benedictus’ eerste dagen ‘in officium’. De oecumenische evangelisch-gereformeerde in mij verheugt zich over het verlangen naar eenheid dat ik in zowel de woorden als de daden (de communie voor Frere Roger) van Benedictus XVI tegenkom. De achterdochtige protestant in mij herinnert zich de steile houding van Kardinaal Ratzinger jegens alles wat niet-katholiek is in de afgelopen decennia, en vraagt zich af wat er opeens anders is… Immers, in 2000 stond deze man aan de wieg van ‘Dominus Iesus’, de verklaring waarin werd gesteld dat verlossing slechts via Jezus Christus én diens enige ware Kerk (de Rooms-katholieke dus) mogelijk is. Een visie die onze Gereformeerd Vrijgemaakte broeders en zusters net achter zich hadden gelaten… Eerder, in de jaren negentig, heeft Ratzinger de katholieke kerken verboden andere christelijke kerken ‘zusterkerken’ te noemen, omdat de kerk van Rome de ‘moeder aller Kerken’ zou zijn en de term ‘zusterkerk’ dus alleen van toepassing kan in de relaties tussen katholieke kerken. Maar nogmaals: ik hoop en bid dat hij niet denkt aan annexatie, maar werkelijke oecumene!

Gert Jan (URL) · 25-04-’05 12:35 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!