Natuurkrachten

Donderdag 16 Juni 2005 om 11:21

National Geographic heeft een fraaie site gewijd aan de promotie van haar giant-screen filmproductie 'Forces of Nature'. Boordevol informatie, foto's en infographics over het onstaan en de werking van vulkanen, aardbevingen, tornados en orkanen; inclusief online 'doe het zelf'-kits waarmee je door met verschillende parameters te spelen inzicht krijgt in de processen. Zo kun je bijvoorbeeld ter plekke bekijken welk effect een hogere magma viscositeit heeft op een vulkaanuitbarsting, of wat de invloed van de temperatuur van oceaanwater is op het ontstaan van een orkaan. Voor docenten zijn complete lesprogramma's beschikbaar, en voor de kids leuke games en proefjes. Vroegâh, toen hadden we niet zulk mooi lesmateriaal...

Hiervoor: "Quote van de dag" | Hierna: "Connecting the dots" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!