Groei

Zondag 26 Juni 2005 om 20:35

Vanavond zijn Rineke, Joëlle, Meindert en Ilia collectief naar Reloaded. Ik wordt geacht Jochum (6,5 jaar) uit bad te halen en in bed te stoppen, maar meneer vindt zichzelf nog niet schoon genoeg. Ik ga naar beneden om het nieuwe prinsesje op het journaal te bewonderen. Plotseling staat hij naast me, volledig in de kleren. "Ja, ik dacht: goeie kans dat papa nog wel iets lekkers heeft." Twee opgewarmde worstjes en een schaaltje chocoladevla met slagroom later lezen we samen een paar verhalen uit de kijkbijbel. Over het dochtertje van Jaïrus, en over de barmhartige Samaritaan. We besluiten dat Jezus wil dat we goed voor elkaar zorgen, en dat Hij heeft voorgedaan hoe dat moet.

Moeiteloos switcht Jochum naar aardsere zaken. "Ik zorg heel goed voor mijn gitaar!" Dat is iets nieuws; Jochum die goed voor iets materieels zorgt... Je kunt op zijn kamer niet van de deur naar het raam lopen zonder speelgoed te vertrappen, en geen enkele puzzel is nog compleet. Maar hij gaat verder: "Er zit geen krasje, geen deukje in. Hij glimt net zo mooi als een auto die..." - even zoekt hij naar het juiste beeld - "...die je net hebt gekocht!" Ik ben geïntrigeerd door zijn plotselinge belangstelling voor de gitaar. Toen hij het instrument een half jaar geleden kreeg vond hij het mega-stoer, maar al snel ontdekte hij dat gitaarspelen niet vanzelf gaat en verloor het zijn interesse. "Kun je er al goed op spelen?" vraag ik hem. Handig kaatst hij de bal terug: "Nee, maar dat komt omdat jij me les zou geven en jij bent er nooit." Tsja, daar vroeg ik natuurlijk om. "Duik maar gauw je bed in, dan kom ik je nog even gitaarles geven."

Dat hoef ik geen twee keer te zeggen. In bed hangt hij zijn gitaar (een halve, qua grootte) om de nek, terwijl ik me op een kruk neerzet met mijn Spaanse gitaar op schoot. En zowaar, hij heeft opeens aandacht voor het instrument, gaat er inderdaad omzichtig mee om en let goed op hoe hij de vingers van zijn linkerhand op de toets moet zetten om een E-Mineur akkoord te vormen. We verplaatsen de aandacht naar de rechterhand om de snaren aan te slaan, en na drie pogingen lukt het. Bijna verliest hij de grip op de gitaar, en als hij 'm met zijn linkerhand beter vastgrijpt is het akkoord natuurlijk ver te zoeken. Hij grijnst, kijkt naar de vingers op de toets en zegt "Sorry, ik ben even de handcoördinatie en het ritme kwijt!" Even ben ik verstuiterd - ik heb die woorden niet naar hem toe gebruikt, en zeker niet in deze context - maar zonder aandacht te geven aan z'n woordkeuze help ik 'm op weg naar de juiste posities. We raggen met z'n tweeën een minuutje E-Mineur akkoorden en dan vindt hij het welletjes. Ik berg zijn gitaar op in de kast en begeleid ons al tokkelend als we samen het avondgebedje zingen. Als ik opsta zegt hij nadenkend: "Kijk, zo moet dat dus: steeds afwisselend een andere vinger. Goed dat ik dat nu weet."

Hiervoor: "AJAX" | Hierna: "Panteratigers" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Kind van z’n vader misschien???
Met een oma die stiekem lacht, om de koekjes van eigen deeg die je soms krijgt :-)
Las net nog ergens zo’n mooie van jou…
Nee, rustig maar. Ik zeg niks!

Mutti ( E-mail ) (URL) · 27-06-’05 00:32 · Reageer op Mutti

gravatar for Bertuel Smit

Heerlijk he kinderen met praatjes…leuk om je verhaal te lezen en toffe site!
Groetjes van een vader.

http://www.bertuelsmit.com

Bertuel Smit ( E-mail ) (URL) · 27-06-’05 13:16 · Reageer op Bertuel Smit

gravatar for Dirk Jan van Veelen

Mooie site, die van Reloaded. Onze Rotterdamse jeugdkerk
http://www.Free-Entrance.nl was er gisteravond voor de tweede keer.
Kijk ook eens op http://www.ikonrtv.nl/kerknieuws/html/de..

Dirk Jan van Veelen (URL) · 27-06-’05 23:16 · Reageer op Dirk Jan van VeelenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!