Embedded System avant la lettre: Cyberkinetics

Woensdag 13 Juli 2005 om 14:51

The human brain is a super computer with the ability to instantaneously process vast amounts of information. Cyberkinetics' technology allows for an extensive amount of electrical activity data to be transmitted from neurons in the brain to computers for analysis. In the current BrainGate™ System, a bundle consisting of one hundred gold wires connects the array to a pedestal which extends through the scalp. The pedestal is connected by an external cable to a set of computers in which the data can be stored for off-line analysis or analyzed in real-time. Signal processing software algorithms analyze the electrical activity of neurons and translate it into control signals for use in various computer-based applications.

Met behulp van deze Neurale Interface kunnen je hersenen rechtstreeks worden gekoppeld aan een computer zodat je bijvoorbeeld een muis kunt bedienen met je gedachten. De techniek is nog niet goedgekeurd voor de verkoop, maar anno 2005 al wel beschikbaar voor klinische studiedoeleinden.


Hiervoor: "Fotodump" | Hierna: "Ook zo'n grote dorst?" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!