Downloadbijbel

Zaterdag 15 Oktober 2005 om 23:56

Het zat er natuurlijk aan te komen: alle bijdragen van de voorleesmarathon ter gelegenheid van de introductie van de Nieuwe Bijbelvertaling (die tot nu toe alleen per stuk te beluisteren waren via www.voorleesbijbel.nl) zijn nu te downloaden via www.downloadbijbel.nl. Een nobel initiatief - en na de recente aanpassingen ben ik ook over de uitvoering goed te spreken.

De 'download-site' is een schilletje vóór voorleesbijbel.nl. Eerst moet je opgeven welke bijbelboeken je wilt downloaden, daarna kun je desgewenst voor elk boek apart opgeven welke pericopen je wilt. In deze opzet moest de bezoeker die de volledige bijbel wilde downloaden oorspronkelijk een slordige 1500 vinkjes aanzetten, maar de verbeterde versie van de site biedt bij beide stappen de optie alles te selecteren. Daarmee valt de functionaliteit van de site in de categorie eenvoudig maar doeltreffend. Zo zie ik het graag!

[Noot: de alternatieve downloadmethode die hier stond beschreven (en waar in de comments naar wordt verwezen) heb ik verwijderd: bij de huidige functionaliteit van downloadbijbel.nl is die overbodig. Met dank aan de sitebeheerders voor de vlotte reactie ;-)]

Hiervoor: "Jeruzalemkerk.nl" | Hierna: "Podbible" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Henk

Fijn hoor, dat je ‘met plezier’ een achterdeur aanwijst… Maar volgens mij werkt jouw methode niet helemaal…

Henk · 17-10-’05 11:51 · Reageer op Henk

gravatar for <span class='registered'>Gert Jan</span>
In reactie op : Hm, da’s nou sneu. Sinds november vorig jaar stond die map al open, nog geen 30 uur nadat ik het achterdeurtje publiceer is een lege index.html geplaatst waarmee wordt voorkomen dat de directory listing wordt getoond. Gelukkig is ook het navigatieprobleem opgelost, zodat je niet meer direct bij voorleesbijbel.nl terecht komt. Nu maar hopen dat ze ook een vriendelijke manier verzinnen om de downloads werkelijk toegankelijk te maken – er is immers geen enkele reden te verzinnen waarom gebruikers 1435 (volgens opgave van de site) vinkjes moeten plaatsen voor ze de bijbel mogen downloaden. Technisch is het een kleine moeite om dit op te lossen, het aanpassen van het scriptje kost amper meer tijd dan het plaatsen van die lege index.html… Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 17-10-’05 12:24 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Henk
In reactie op : Nou Gert Jan, ze luisteren wel erg goed naar je :-) Inmiddels staat er een ‘selecteer alles’ linkje bij. Of het stond natuurlijk allang op de planning, haha

Ik ben voorlopig even bezig met downloaden :-) Wat ga je nou met je (beetje negatieve) stukje doen? Zo laten staan?

Leuke weblog heb je trouwens, laat ik dat ook maar even zeggen in een van de eerste keren dat ik reageer

Henk · 17-10-’05 20:28 · Reageer op Henk

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Kijk, dat is nog eens service! Daar pas ik een stukje graag voor aan ;-) Gert Jan (URL) · 17-10-’05 23:25 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Coos de Poel

Beste Gert Jan,

Uit bovenstaande stukjes lijkt het of je invloed hebt op de voorleesbijbel.
Ik heb nog niet de mogelijkheid gevonden om eventuele problemen, zoals downloaden van een leeg bestand of dubbele bestanden. Tot nu toe is me het gelukt, voor zover ik het weet, het oude testament te downloaden.
Helaas loop ik vast bij de deuterocanonieke boeken, In het boek Tobit mist helaas hoofdstuk4, Tobits afscheidswoorden.
Komt dit er nog een keer of is er een andere manier om aan dit gedeelte te komen.

groetjes Coos

Coos de Poel ( E-mail ) · 30-10-’05 17:31 · Reageer op Coos de Poel

gravatar for M Wijbrands

Ik weet niet of ik goed zit hier, ik was zo enthousiast over de voorleesbijbel, geweldige uitvinding, je kan luisteren terwijl je bezig bent, maar wat ontzettend jammer dat er zoveel herrie op de achtergrond is te horen, mensen die praten, kopjes die je hoort rammelen enz.
Zonde dat niemand daarop gelet heeft, en nu heel de bijbel op die manier is opgenomen.

M Wijbrands · 15-11-’07 21:03 · Reageer op M WijbrandsVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!