Amerika wordt wakker

Zaterdag 19 November 2005 om 11:23

Langzaam maar zeker zakt Dubya door het ijs. Waar de approval (een 'ja!' op de vraag: stemt u in met de daden van George Bush als president?) in de dagen na 11 september 2001 op een all time high van 90% stond, de hoogste waarde sinds de dagen van die andere oorlogspresident, Franklin D. Roosevelt, toen men deze rating begon bij te houden, is die nu gezakt naar de eveneens historisch lage waarde van 37%. Opvallend is ook het grote percentage tegenstanders: maar liefst 60%, waarmee slechts 3% van de Amerikanen boven de 18 er geen uitgesproken mening over zijn president op na blijkt te houden. Over polarisatie gesproken...

Doorvragend over de oorlog in Irak blijkt het zelfbewustzijn van het Amerikaanse volk een stevige knauw te hebben gekregen. Driekwart is er van overtuigd dat hun troepen martelen, en keurt dat sterk af. De meerderheid zegt nu ook misleid te zijn en betreurt ooit troepen naar Irak te hebben gestuurd. 82% noemt Bush koppig, slechts 42% denkt dat hij eerlijk is. En tweederde voelt zich onbegrepen door zijn president. Michael Moore is niet te beroerd dat er nog eens stevig in te wrijven.

Slechts één troost kunnen de polls Bush bieden: het congres verslaat hem nipt met een approval rate van 29%.


Hiervoor: "Zullen we maar emigreren?" | Hierna: "Niet bang" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for <span class='registered'>terp</span>

toch zie ik een wolk, niet veel groter dan de hand van een man.

terp (URL) · 20-11-’05 00:48 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan

Bush als de koppige Achab, die deed wat slecht is in de ogen van de HEER; zijn gedrag was nog erger dan dat van zijn voorgangers. Condoleeza Rice als Izebel, en een volk dat in eerste instantie blind achter zijn leider aanholt, maar nu tot bezinning komt – tot hier is de rolverdeling helder. Maar wie is Elia? Wie durft op te staan en tegen Bush te zeggen: ‘Ik heb Amerika niet in het ongeluk gestort, dat hebt u zelf gedaan, u en de regering van uw vader, omdat u de geboden van de HEER naast u hebt neergelegd en geld, olie en wapens bent gaan vereren.’

Gert Jan (URL) · 20-11-’05 09:03 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti/Ettje
In reactie op : Misschien deed hij het omdat het scoort… Maar toch verraste het me vanavond in het nieuws dat uitgerekend hij vandaag een kerkdienst bezocht in China, waarvan we allemaal weten dat de christenen daar vervolgd worden. Die lef heb ik niet gezien bij onze regeringsleiders die ook wel eens een bezoek aan China brachten… Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 20-11-’05 20:39 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Yep, dat moeten we ‘m meegeven. En al is er inderdaad wel wat op af te dingen (hij bezocht een van de vijf officiële protestantse staatskerken in Peking, die volledig onder controle staan van de overheid, in plaats een van de duizenden illegale huisgemeenten van de verdrukte Christenen), het is toch een signaal. De open brief van de South China Church kreeg hierdoor de volle aandacht van de media, en zelfs acht gevangen kerkleiders van de China Aid Association werden in de aanloop van zijn bezoek plotseling vrijgelaten – al werd een andere leider, Zhang Mingxuan, juist uit Peking ontvoerd om te voorkomen dat hij in contact met Bush zou kunnen komen. Hoe dan ook, het probleem is door Bush expliciet en publiek aangekaart, en daarvoor verdient hij waardering. Gert Jan (URL) · 20-11-’05 21:06 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Rineke

Tja en toch denk ik nu aan de balk en de splinter…

Rineke · 21-11-’05 23:31 · Reageer op RinekeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!