De duif is dood

Zaterdag 03 December 2005 om 09:54

Een duif die al rondfladderend in de Amsterdamse Nieuwe Kerk 'overal' zijn uitwerpselen liet vallen, is uit de lucht geschoten en vervolgens de nek omgedraaid. "Jammer voor de duif, maar het beestje vormde een bedreiging voor de circa driehonderd kunstschatten die hier op dit moment staan voor de expositie 'Indonesia'. Hij had ontzettend veel schade aan kunnen richten, dus hebben we maatregelen genomen." zei de woordvoerder van de Nieuwe Kerk.

Alleen is er geen schade aan de kunstwerken. Dat 'overal' laten vallen loopt dus wel los: blijkbaar slaagde deze vogel er in alle 300 objecten te missen, waar een paar weken geleden een mus er 23.000 wist te raken. Daarbij heeft de ingehuurde schutter vier keer misgeschoten en moest het beestje na het vijfde schot nog 'door mensenhanden' worden afgemaakt. Da's bepaald geen vakwerk, en hoeveel schade hebben die vier kogeltjes die misten aangericht aan de kerk of de kunstschatten? Overigens, wist ú dat er een expositie van 'kunstschatten met historische waarde' in de Nieuwe Kerk werd gehouden? Nu in elk geval wel, en het ruikt naar guerilla marketing. En tenslotte: heeft u dit bericht in de Nederlandse media gespot? Ik zag 'm alleen in de Gazet van Antwerpen...

Als troost wil ik u graag Toon Hermans' "De duif is dood" aanbieden, met dank aan trouwe lezer J.

Update 09-06-2007: heden wendde zich tot mij Mr. Remco Klöters van 'Van Kaam advocaten', optredend als belangenbehartiger van de firma Toon Hermans BV te Waddenoijen. Zijn cliënt stelt schade te lijden door de openbaarmaking van dit fragment op KolesQueeste. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn - ik wil niet op mijn geweten hebben dat de firma Toon Hermans BV het trieste lot van de duif van zijn naamgever achterna gaat! Het gewraakte fragment is derhalve onverwijld van deze website verwijderd.

Helaas heeft het geen zin u voor 'De duif is dood' door te verwijzen naar de website van de Toon Hermans BV. Die site biedt geen audiofragmenten (u zult dus voor 'De duif is dood' even moeten Googlen), geen video, zelfs geen liedtekst is er te vinden - slechts één enkel versje. De website biedt niet alleen geen downloads, hij biedt gewoon geen content en dat is natuurlijk volstrekt niet meer van deze tijd. Jammer dat het erfgoed van Toon Hermans, zo zorgvuldig beschreven en bijeengevoegd door die illustere naamgenoot van Mr. Klöters, de cabaretier en Toon's officiële biograaf Jacques Klöters (het zal toch geen familie zijn?) zo belabberd wordt gepresenteerd aan de huidige generatie.

Hiervoor: "Verder gesprek over homoseksualiteit" | Hierna: "Competitie tot het eind" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti/Ettje

Heb ‘m wel op een langspeelplaat… zo’n zwarte schijf met groefjes, weet je nog?:-) Maar ja, die duif ging dood doordat ie te lang in ‘t zwarte doosje had gezeten…
Maar ach, een duif meer of minder op de Dam… Op een plein zo vol geladen mist men één, twee duifjes niet:-)

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 03-12-’05 14:41 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Jan Tijssen

leuke site. Vooral de player met Psalmen voor nu. \nIk zou die graag op mij eigen site ook zetten.\n\nJan

Jan Tijssen (URL) · 02-11-’06 18:13 · Reageer op Jan TijssenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!