'Profeet' Pat

Vrijdag 06 Januari 2006 om 16:25

Mocht u vrezen dat de situatie in het Midden-Oosten snel kan ontsporen na de beroerte van Sharon, dan heeft dominee Pat Robertson goed nieuws voor u. Niets aan de hand, alles verloopt volgens Gods plan. Pat kent God's verborgen gedachten: Sharon's lot is zijn straf voor het opdelen van Israël en het verkwanselen van de Gaza-strook - net als Rabin destijds zijn plannen om de Palestijnen land te geven met de dood moest bekopen.
Ladies and Gentlemen I said last year that Israel was entering into the most dangerous periods of its entire existence as a nation. That is intensifying this year with the loss of Sharon. Sharon was personally a very likeable person and I am sad to see him in this condition, but I think we need to look at the Bible and the Book of Joel. The prophet Joel makes it very clear that God has enmity against those who “divide my land.” God considers this land to be His. You read the Bible and He says “this is my land” and for any Prime Minister of Israel who decides he is going to carve it up and give it away, God says “no, this is mine.” I had a wonderful meeting with Yitzhak Rabin in 1974. He was tragically assassinated, it was a terrible thing that happened but nevertheless he was dead. And now Ariel Sharon who again was a very likeable person, a delightful person to be with, I prayed with him personally, but here he’s at the point of death. He was dividing God’s land and I would say woe unto any Prime Minister of Israel who takes a similar course to appease the EU, the United Nations, or the United States of America. God says “this land belongs to me. You’d better leave it alone.”

Robertson's woorden zorgen voor veel beroering. In een verklaring stelt zijn persagente dat het echter niet Robertson's woorden zijn: hij herhaalt slechts God's woord, de bijbel. To add insult to injury, zogezegd. Waarmee maar weer is aangetoond dat het niet zo'n kunst is de bijbel te laten buikspreken. Misschien wordt het tijd dat iemand Robertson het verschil tussen bijbelUITleg en bijbelINleg uitlegt.


Hiervoor: "Leren" | Hierna: "Verkopen" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti/Ettje

Ach, er is feitelijk maar één woord voor: gruwelijk!
Nergens wordt Gods Naam zoveel ijdel gebruikt als in de kerk, denk ik.

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 06-01-’06 17:54 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Dave

Ik had gehoopt dat hij van zijn vorige blunder geleerd heeft, maar nee…

Het trieste vind ik dat meneer Pat voor veel mensen ‘het gezicht’ van Evangelical Christianity is. ‘Zie je wel…’

Jezus zien mensen wel zitten, maar die Christenen…

Dave (URL) · 07-01-’06 01:46 · Reageer op DaveVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!