Laat vriend en vijand in hun waarde...

Vrijdag 10 Februari 2006 om 18:16

Vandaag een nieuwe psalm uit het 'Psalmen voor Nu' project: de vijftiende. Gekozen vanwege de tekst, die naar aanleiding van de 'cartoon controversy' steeds weer in mijn hoofd opborrelde. Rineke schrijft dit keer de bespiegeling, maar ik geef u nu alvast onze eerste opname. Dit is de basisversie: neemt en luistert, suggesties zijn weer welkom!

Download psalm15.mp3.

"psalm15" speelt.


Hiervoor: "When Google is not your friend" | Hierna: "Cartoon Controversy" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti/Ettje

Mooi, én heel erg waar!! Geldt evenzeer voor de gewone moslims in Nederland, die part nog deel hebben aan alle ellende van de voorbije weken, als voor christenen.

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 11-02-’06 18:47 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Renée

Wat mooi, ook de rustige begeleiding op gitaar. Ga zo door! En dank jullie wel voor het mogen meeluisteren! Fijne zondag, Renée.

Renée · 11-02-’06 23:44 · Reageer op Renée

gravatar for DJ

Geweldig mooi. Dank je.

DJ ( E-mail ) (URL) · 12-02-’06 08:35 · Reageer op DJ

gravatar for Rineke

Weer zo’n oorwurm. Als’ie eenmaal zit komt’ie niet meer van z’n plek. Maar het is niet een vervelende.
Zondag 5 februari preekte Mark Janssens over Matth.5:33-37. Kort: een eed mag je niet breken; zweer niet; ja is ja, nee is nee; wees echt.
Heel kort dus…
Deze 15e Psalm geeft als het ware een persoonsbeschrijving van wie er bij God mag wonen. Hij die zijn eed niet breekt, niet zweert, zijn ja is ja en zijn nee is nee, hij is echt: zoals God hem bedoeld heeft.
Hij mag kind aan huis zijn bij God.
Vrijdag tijdens het opnemen merkte ik hoe deze Psalm mij heel persoonlijk raakt. Hoevaak/veel schiet ik er in te kort. Dit beeld dat God van zijn kinderen heeft is prachtig. ‘Een mens die doet wat hij belooft’ Ik had beloofd dat ik een telefoontje zou plegen… en nog niet gedaan. Toen de daad bij het woord gevoegd, dabar bij dabar, en gebeld.
Vanmorgen zaten we in RijnWaarde (Leidsche Rijn) in de kerk, Mark Janssens ging voor. De schriftlezing: Matth. 5:33-37…
Ik mocht er weer naar luisteren. Toen viel het kwartje nog eens: Rineke doe wat je zegt!

Rineke · 12-02-’06 21:01 · Reageer op Rineke

gravatar for Eelco

Nog heel even en…. de 2e CD + concerttour is er:

http://www.boekencentrum.nl/specials.tpl..

Eelco · 14-02-’06 16:14 · Reageer op Eelco

gravatar for Gert Jan
In reactie op : De banner staat al op de voorpagina van KQ (wel in een beschaafder formaat, passend bij het design ;-) Gert Jan (URL) · 14-02-’06 17:17 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Eelco
In reactie op : Top. Wanneer ga jij? ;-) Hebben jullie al eens een Psalm voor Nu met de gemeente gezongen? We willen het een keer in ons Nijmeegse NGK kerkje gaan proberen. Tips? Eelco ( E-mail ) · 14-02-’06 23:34 · Reageer op Eelco

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Wij gaan naar het slotconcert in Tivoli, in mei. Ik ben heel benieuwd! En ja, we hebben al eens PvN 57 met de gemeente gezongen. De eerste zondag hebben we ‘m in de dienst gezongen met de muziekgroep, de tweede zondag met de hele gemeente. Alleen pianobegeleiding, heel basic – eigenlijk precies zoals Joëlle en ik ‘m uitvoeren (beluister ‘m maar eens in de player). Dat ging probleemloos, gewoon doen ;-) We hebben ook PvN 84 gedaan, met piano, gitaar, drums (alleen licht: bekkens bespeeld met kwastjes, hi-hat e.d.) en bass. Die werd ook heel goed ontvangen door de gemeente, veel enthousiaste reacties, maar nog niet door de hele gemeente gezongen. Als je een beetje zorgvuldig de psalm kiest (niet allemaal zijn ze even geschikt voor gemeentezang) en een goede, dienstbare begeleiding regelt (dus geen complexe arrangementen met freakende solo’s e.d.) hoeft een beetje muzikale gemeente er geen probleem mee te hebben. De tweetrapsraket (ene zondag voorzingen, andere zondag met z’n allen) beviel ons goed, maar is volgens mij niet nodig. Succes! Gert Jan (URL) · 15-02-’06 22:23 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Eelco
In reactie op : Psalm 84 en Psalm 121 hebben we al eens gezongen in een bijzondere dienst: psalm 84 solo met electrische gitaar en piano en psalm 121 tweestemmig met alleen piano. Veel positieve reacties. Met een hoop studenten, PvN “fans” en je tips moet die gemeentezang ook gaan lukken…! Eelco ( E-mail ) · 16-02-’06 00:06 · Reageer op Eelco

gravatar for Johan ter Beek

Bij ons doen de Psalmen voor nu het top. Zowel in kleine huisgemeente als in evangelisatie diensten in een PKN honk. Echt top. Nu hadden we in Soest wel een geweldig band bestaande uit de componisten van Psalmen voor nu en de PvN band. Dat maakt misschien wel wat uit, maar het kan ook eenvoudig.
Succes

Johan ter Beek ( E-mail ) (URL) · 29-07-’06 14:35 · Reageer op Johan ter BeekVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!