Kom van dat dak af!

Maandag 06 Maart 2006 om 08:13

'Van het dak af, de stad in' was vrijdag het motto voor alweer de vijfde leidersdag, onderdeel van een proces van vriendschap en visieontwikkeling voor leiders van gemeenten en christelijke organisaties in Utrecht. Op uitnodiging van de ChristenUnie waren zo'n 30 leiders te gast in het Utrechtse stadhuis, voor ontmoeting, overleg en gebed - en een ontmoeting met burgemeester Annie Brouwer-Korf.

Terzijde: ik was verrast door de jeugdigheid van de fractie van de CU. Voor het merendeel twintigers, op nestor Wim Rietkerk na. Ondanks (of is het juist dankzij?) die jeugdigheid is de fractie zeer deskundig en betrokken. Dat vindt ook de rest van de Utrechtse politici: in een recente poll kreeg de CU de hoogste waardering van de andere fracties. Als ik in Utrecht mocht stemmen wist ik het wel ;-)

Later meer over deze inspirerende dag: een hele goede manier om elkaar te ontmoeten, bij te praten over wat de ander bezighoudt, en de raakvlakken en mogelijke samenwerking te zoeken. Nu eerst Colder uitlaten en dan door de sneeuw richting Naarden, naar Radio Veronica.

Hiervoor: "$100 laptop" | Hierna: "Stack of Cats" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Bob

Wat toevallig. Ik ga morgen naar Radio Veronica. ;-)

Doe ze de groeten!

Bob · 06-03-’06 08:59 · Reageer op Bob

gravatar for Marina

Het advies dat ik kreeg van Stemwijzer was (oké, na Luis in de Pels, maar daar had ik nog nooit van gehoord) inderdaad ChristenUnie. Ik woon in Utrecht, dus we kunnen eventueel nog even van stemkaartje ruilen. Of we nou ruilen voor een ander stemkaartje of voor gratis bier, dat moet dan ook niet meer uitmaken. :o)

Marina (URL) · 07-03-’06 13:58 · Reageer op Marina

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Als jij nu gewoon die stem op de ChristenUnie uitbrengt, krijg je van mij een biertje ;-) Gert Jan (URL) · 07-03-’06 14:37 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Marina

Haha. Ik drink geen bier en ik vrees dat mijn stem toch ergens anders heengaat. Ik ben nogal trouw, weet je. ;o) Maar toch bedankt! Hihi.

Marina (URL) · 07-03-’06 15:40 · Reageer op Marina

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Trouw is goed. Daar krijg je een kop soep voor ;-) Gert Jan (URL) · 07-03-’06 16:22 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti/Ettje

Waarom zou je alleen op CU stemmen als je in Utrecht woonde? Is er dan zoveel verschil tussen die van U en NG?
Maar goed, inmiddels heeft de kiezer gesproken! Of was het niet meer dan meegaan in de waan die ze werd voorgehouden: dat alles beter zal gaan als de PvdA, de SP en Groen Links het voor het zeggen zouden hebben? Of was het gewoon: alles is beter dan de aanhangers van het CDA, de VVD en D66?
Ik heb er eerlijk gezegd geen goed gevoel over. Heb niet de indruk dat er écht met verstand gestemd is. En ‘t feit dat bijna de helft van de Nederlanders niet eens de moeite genomen heeft om te gaan stemmen… Voortaan zal ik bij elk gemekker als eerste vragen: én, ben je wezen stemmen? En als ‘t antwoord ‘nee’ luidt, zal ik zeggen: niet zeuren, dan had je maar wel moeten gaan stemmen!

Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 08-03-’06 18:59 · Reageer op Mutti/Ettje

gravatar for Gert Jan
In reactie op : De CU te N heeft vier jaar geleden mijn stem (en lidmaatschap) opgeofferd ten gunste van een lijstverbinding met de SGP. Ik heb destijds SP gestemd: niet zo christelijk in woorden, maar wel in daden (dat wil zeggen zeer sociaal bewogen). Dit jaar stond de ChristenUnie weer op eigen benen, en hebben ze mijn stem weer gekregen. Ze hadden een goed programma, ik kon er niet op alle punten mee instemmen maar het was goed genoeg. De CU en SGP hebben nu elk één zetel in Nieuwegein.

Maar eerlijk is eerlijk, ik heb deels uit een gevoel van loyaliteit gestemd. Het enthousiasme dat ik voor de Utrechtse fractie voelde mist voor de plaatselijke fractie – misschien komt dat nog wel. Ik ben heel blij met de twee zetels die de CU in Utrecht heeft behaald: vrijdag was Wim hoopvol gestemd, maar de peilingen leken andere taal te spreken. Uit m’n hoofd hadden ze 2,9% nodig voor twee zetels en kwamen ze in de prognoses niet verder dan 2,3%. Uiteindelijk is het 3,2% geworden, waardoor zowel Mirjam als Wim in de raad komen.

Gert Jan (URL) · 08-03-’06 19:47 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti/Ettje
In reactie op : Misschien een kwestie van: de plaatselijke fractie beter leren kennen? En wat betreft de SP, daar hebben altijd christenen in gezeten. Dus hun christelijke daden komen niet uit de lucht vallen, of juist wel! ‘t Is maar hoe je het bekijkt :-) Mij doen ze altijd denken aan de SDAP van vroeger. Heb je een paar weken geleden Andries met Jan M gezien? Hij veegde de vloer aan met A qua bijbelkennis en kerkgeschiedenis. Mutti/Ettje ( E-mail ) (URL) · 08-03-’06 21:46 · Reageer op Mutti/EttjeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!