Geen halve maatregelen

Zondag 07 Mei 2006 om 20:57

Een tijdje terug kreeg ik van mijn ouders een boodschappentas vol oude boeken en een dossiermap. De boeken waren voornamelijk 'gouwe ouwe' uit de gereformeerde keuken, waaronder een aantal die nog door Rineke's vader drukklaar moeten zijn gemaakt. Altijd leuk om nog eens door te bladeren, vooral als tijdsdocument. De dossiermap bevatte correspondentie met de artsen in het Academisch Ziekenhuis in Groningen, zoals onderzoekuitslagen. Destijds werden officiële brieven uitgewerkt op de schrijfmachine: computers en voorgekauwde Word-templates hadden de administratie nog niet bereikt, en de specialisten namen de tijd om een persoonlijke brief te dicteren.

Al neuzend en tijdreizend zie je de toon van de brieven veranderen. Soms meer geruststellend, soms bezorgder, in het begin formeel, later amicaler. Experimenten met preparaten en doseringen (de medicijnen die ik kreeg voorgeschreven waren vaak alleen getest op volwassenen, omdat mijn ziektebeeld compleet onbekend was bij kinderen), adviezen over dieet, levenswijze, wel of niet fietsen... En toen, midden in zo'n brief, kwam ik deze alinea tegen (klik groot):


Ik herinner me nog dat mijn ouders de kindercardiologe, Margreet Bink-Boelkens, een absolute kanjer die hen door menige moeilijke periode heenloodste, vrolijk plaagden met deze 'slip of the pen'. Ter geruststelling: het was geen voorstel tot euthanasie, maar een bevestiging dat mijn ouders met de aanvraag van een electrische rolstoel voor hun elfjarige zoon een verstandige zet deden ;-)


Hiervoor: ". . . und was war der beste Moment Ihrer Amtszeit?" | Hierna: "Apple vs. Apple: Apple wint ;-)" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Joost

Dr. Bink is ook mijn kindercardioloog geweest.
Wat een bijzonder mens.

Joost · 06-08-’12 18:51 · Reageer op JoostVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!