Zorg(elijk) stelsel

Zaterdag 01 Juli 2006 om 19:31

Het gevallen kabinet is apetrots op het nieuwe zorgstelsel, dat ze toch maar mooi door de Kamer heeft geloodst. Eerlijk is eerlijk, ons gezin is stukken voordeliger uit. Helaas vallen nu anderen volledig buiten de boot... Luuk Koelman sleep zijn pen voor een scherpe column.

Hiervoor: "Goochelen met taal en rekenen" | Hierna: "Tibet" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Wij gingen het dubbele betalen, maar we krijgen wel elke maand 7 euro zorgtoeslag…

terp ( E-mail ) (URL) · 04-07-’06 00:52 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan

Hm, wij zijn juist bijna de helft minder gaan betalen. Vanwege mijn hartafwijking betaalde ik voor mijn eigen particuliere verzekering de hoofdprijs, en omdat het gezinsinkomen boven de ziekenfondsgrens lag en Rineke geen vast inkomen heeft, waren zij en de kinderen apart particulier verzekerd. Ruim 520 euro per maand aan premies… Het nieuwe zorgstelsel (met acceptatieplicht en zonder premiedifferentiatie) pakt voor ons dus een stuk voordeliger uit.

Gert Jan (URL) · 04-07-’06 09:50 · Reageer op Gert Jan

gravatar for terp

Wij zitten/zaten strak onder de ziekenfondsgrens en omdat mijn ega geen inkomen heeft/had waren zij en de kinderen met mij mee verzekerd en betaalden we 115 euro. Nu betalen we 236 euro en krijgen we 7 euro zorgtoeslag. In dezelfde tijd is de bijtelling van mijn auto van 10 naar 22% gegaan. De belasting kortingen zijn wel iets omhoog gegaan maar al met al zijn wij er behoorlijk op achteruit gegaan. Toch niet echt dankbaar voor een gezin met een modaal inkomen dat er voor kiest om kinderen zelf op te voeden (ipv de opvang) en tijd inruimt om anderen te kunnen helpen.

terp ( E-mail ) (URL) · 04-07-’06 12:42 · Reageer op terpVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!