Hout, beton, staal en glas.

Zaterdag 15 Juli 2006 om 07:51

Zoooo, we zijn al weer bijna een week verder. In die tijd heb ik maar één dag gewerkt - tenminste, in de zin van betaalde arbeid. Dankzij de tarp was het in de tuin prima toeven, ondanks de tropische temperaturen. Van alle tips om jezelf koel te houden hebben we dan ook vooral het 'laat de computer uit' ter harte genomen, waardoor u verstoken bleef van updates. Dat maken we goed, echt waar.

We hebben overigens niet gelummeld, maar juist stevig doorgebuffeld. Eerst de ene helft van de kamer vrijmaken door alle meubels naar de andere helft te slepen. Het lege deel parketvrij maken en grondig schoonmaken. Ondervloer vervangen, laminaat eroverheen. Zodra eenderde van de kamervloer zo was vernieuwd begon het gevecht om de ruimte. Steeds meer meubels verhuisden terug, zodat we weer even verder konden. Andere spulletjes werden tijdelijk naar buiten gebonjourd om ruimte te creëren, waaronder de drie koffiezetters die ons huishouden rijk is. De koffie zelf zat ergens ver weg in een doos, dus veel nut dienden ze ook niet meer. Zelfs de flesopeners waren zoek, maar ja, dan pak je toch een A4-tje?

Toen de vloer er voor driekwart in lag kwam Colder enthousiast binnenstuiven na een uitlaatbeurt, nog aangelijnd. De riem trok strak en kieperde twee uit de hengsels gelichte deuren om. Ze vielen als dominostenen tegen de achterkant van de grenen AV-kast aan, die op zijn beurt met een sierlijke boog voorover dook om zich in de nieuwe vloer te boren. Met de apparatuur er nog in. Mensen die mijn passie voor muziek en tick voor techniek kennen kunnen zich misschien iets voorstellen bij de omvang van de schade. Gelukkig is high-end apparatuur vaak ook vrij solide: de versterker, DVD-speler en tuner hebben het overleefd. M'n onvervangbare Sansui SR-636 draaitafel is echter gesneuveld. Het gegoten chassis en het zware draaiplateau zijn intact, maar de lichtgewicht arm en de chique pianolak behuizing hebben de val van anderhalve meter op de kale betonvloer niet overleefd. Een geprononceerde put in de nieuwe vloer markeert de plek waar de versterker zijn volle gewicht op het deurknopje liet neerkomen. De eerste (fikse!) deuk zit er dus in, dat scheelt weer.

Na drie dagen totale koffieonthouding kregen we afkickverschijnselen. Trillen, hoofdpijn, koude rillingen (het leek bij vlagen tien graden koeler), stress, het hele pakket. De koffiezetters stonden nog steeds afgedekt achterin de tuin en de koffie was nog niet teruggevonden. Op naar het restaurant van Ikea dus voor een heerlijke kop cappucino met aardbeiengebakje, versierde muffin of Zweedse appeltaart met vanillesaus (respectievelijk Rineke, Jochum en ondergetekende). En nog een gratis tweede kop koffie toe. Helemaal high van de cafeïne besloten we ter plekke alle grenen meubelen uit de zithoek te verbannen en over te stappen op Zweeds staal en glas. Bij auto's hadden we al ervaren dat die combinatie fraai, praktisch en schier onverwoestbaar is, dus waarom zou dat bij meubels anders zijn? Met onze Volvo volgeladen reden we huiswaarts.

Hiervoor: "Looooser!" | Hierna: "Medical stuff" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Ik weet het: ik ben soms niet van deze tijd… :-( Maar wat is een tarp??? En zó verslaafd aan koffie? Da’s aaaarch, heel aaaarch! Hoop dat je hierna nooit meer iets over mijn verslaving durft te zeggen :-p
Ben trouwens heel benieuwd naar dat Zweeds staal en glas, dus: foto’s!!!
Hier op zolder staat(n) nog een draaitafel. Groot en zwart. ‘k Meen dat die van jou is geweest en bij Anneke H. vandaan komt. Misschien kun je daar onderdelen van gebruiken?

Mutti ( E-mail ) (URL) · 15-07-’06 21:37 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Een tarp, da’s een min of meer vierkante giga luifel van lichtgewicht ripstop nylon met twee stokken en een setje scheerlijnen. Je bevestigt ‘m aan de voorstokken van je tent of aan een boom en gaat vervolgens creatief aan de slag met stokken en scheerlijnen tot je met een minimale inspanning maximale schaduw hebt. De onze is ca. 5 × 5 meter, hangt met twee haken aan de achtergevel, een scheerlijn aan de erfscheidingen links en rechts en een 3 meter hoge tentstok tilt ‘m aan de westzijde omhoog. Ideaal.

Wat betreft die platenspeler: als het een beetje een goeie is… wie weet. Ik heb de Sansui vandaag naar de vuilstort gebracht. Met bloedend hart, dat dan weer wel, maar ik vond mezelf een hele piet dat ik zo’n uniek apparaat zonder verdere plichtplegingen en ceremonieel eerbetoon ten grave heb gedragen. Een kleine overwinning op mezelf!

Gert Jan (URL) · 15-07-’06 22:07 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Rineke

@Gert Jan Je was weer heel dapper vandaag, lieverd. Het enige dat hier nog is van de pick-up is de draaitafel zelf om ooit een klok van te maken en het element, dat nu heel zielig in de kast relikwie ligt te zijn. Maar wat sneu, wat sneu, want deze was schier onvervangbaar…

Rineke · 15-07-’06 22:14 · Reageer op Rineke

gravatar for Marina

Oh man, wat ERG voor je!
Troostende woorden helpen nu vast niet, dus die laat ik maar…

Marina (URL) · 17-07-’06 22:59 · Reageer op Marina

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Ja zeg, Marina, wat is dat nou… Zit ik net stevig op mezelf in te praten dat het allemaal maar aanstellerij is en dat ik niet zo moet hechten aan aardse goederen, ga jij die onderbuikgevoelens even lekker zitten aanwakkeren ;-)

Tsja, zoals de Engelsen zeggen: it’s no use crying over spilt milk. Misschien vervang ik de draaitafel ooit met een SL 1210 MKII. Niet zo’n plaatje als de SR-636, maar qua specificaties een waardige opvolger.

Gelukkig zijn de LP’s nog intact. Maar eerlijk gezegd heb ik de laatste jaren te weinig tijd gevonden om naar platen te luisteren om die uitgave nu te rechtvaardigen. Later, als ik groot ben…

Gert Jan (URL) · 17-07-’06 23:33 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Marina

Pfff tsja, balen doe je toch wel, dus ik kan wel net doen alsof ik dat niet kan raden, maar ehm…
Je bent in ieder geval al een stap verder met bedenken dat het maar een aards goed is, onderbuikgevoel of niet. Bravo! (Zo beter? :o) )

Marina (URL) · 18-07-’06 16:22 · Reageer op MarinaVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!