Vluchtgedrag

Zondag 27 Augustus 2006 om 00:00

I Am Not A TerroristMet stijgende verbazing zag ik de afgelopen weken het aantal vertraagde, afgebroken, halverwege omgekeerde of voortijdig gelande vluchten toenemen. Het lijkt wel een epidemie. Als je het mij vraagt hebben de terroristen al half gewonnen: volk staat tegen volk op, niemand vertrouwt de ander, we zoeken schijnveiligheid in gedeelde uiterlijke kenmerken en vluchten in schijnzekerheid door gezamenlijk tegen een imaginaire vijand te ageren. Toen Raed Jarrar onlangs zijn T-shirt uit moest trekken voor hij aan boord mocht komen omdat er een Arabische tekst op stond, wat volgens de veiligheidsbeambten gelijk stond aan het binnenlopen van een bank in een T-shirt met 'ik ben een overvaller', was de maat vol voor Tim Murtaugh. Jesus SavesHij maakte een shirt met in het Arabisch de tekst 'Ik ben geen terrorist' (zie afbeelding linksboven) en roept iedereen op zo'n shirt te dragen bij de volgende vlucht. Kewl. Nog beter, en volgens mij nog meer to-the-point (want verwijzend naar Degene die boven dit alles staat) is de tekst op het T-shirt rechts. Voor de niet-Mackeraars onder ons: Appeltje-S is de sneltoets voor 'Save'.

Hiervoor: "Eland" | Hierna: "Toekomstdromen" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Heerlijk, om vier weken lang van al dergelijke informatie verstoken te zijn. Het leven ziet er dan een stuk zonniger uit.
Het grootste probleem van deze tijd is, denk ik, dat we alles in onze huiskamer binnenkrijgen. Geen mens kan alle ellende van de wereld behappen. Hoeft ook niet. Dus jezelf een tijdje ervan afsluiten is alleen maar goed voor je geest én je lijf. Psycho-hygiëne heet dat.

Mutti (URL) · 27-08-’06 12:21 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!