Woede om niets

Zondag 17 September 2006 om 08:57

De lichtgeraaktheid van 'de Moslimwereld' (hoe bedoelt u, generalisatie?) begint onderhand bespottelijke proporties aan te nemen. De reacties op de toespraak van Benedictus XVI zijn van een beschamend laag allooi. Ik adviseer de gekwetste heren om in plaats van te roepen dat de Paus 'zijn haat moet kwijtraken' hun eígen vooroordelen opzij te zetten, de oren uit te spuiten dan wel de bril eens grondig te poetsen en de tekst daarna nogmaals tot zich nemen.

Als Protestant heb ik niet zoveel met Pausen, maar Benedictus XVI heeft groot gelijk dat hij niets terug wil nemen. Hij heeft niets onbetamelijks gezegd. Ik kan me niet voorstellen dat geschoolde moslims aanstoot zouden nemen aan deze verhandeling. Nee, hier grijpt de politiek een uitspraak aan om de eigen achterban op te stoken en haat te zaaien. De Islam is werkelijk gevangene geworden van de politieke agenda van de machthebbers in het Midden-Oosten. Een goede illustratie van de noodzaak van scheiding van kerk en staat...

Hiervoor: "Venice - Amsterdam" | Hierna: "Goed voor hart en bloedvaten?" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

En dat allemaal dankzij: de media!, die weer eens een totaal uit z’n verband gerukt zinnetje de wereld in hebben gegooid en die vervolgens al die protesterende moslims weer alle zendtijd geven…, en ze binnen halen in hun zogenaamde diepgravende talkshows! Yuk!!

Resultaat: alweer een mens die niet meer zonder bewakers op straat kan verschijnen!

Mutti (URL) · 17-09-’06 12:05 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti

Inmiddels heeft de Paus, lees ik in alle kranten en nieuwsbulletins, z’n spijt betuigd. En dat spijt mij!
Maakt me zelfs boos: omdat hij buigt voor het gespuis!

Mutti (URL) · 17-09-’06 12:49 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Hij heeft gezegd dat het ‘m spijt dat zijn woorden verkeerd begrepen zijn, als ik de berichtgeving goed interpreteer. En terecht: verder is er niets waarover spijt zou kunnen worden uitgesproken. Verder heeft hij – wat mij betreft volstrekt overbodig – aangegeven dat het citaat de mening van de Byzantijnse Keizer verwoordde, niet de zijne. Niet dat er enige aanleiding was om iets anders te veronderstellen, maar je kunt tegenwoordig niet duidelijk genoeg zijn.

Wat me zo boos maakt, is dat honderdduizenden goedwillende Moslims hier het leven steeds moeilijker gemaakt wordt vanwege de demagogie van politici ver weg, die de Islam hebben gekaapt en misbruiken voor hun politieke agenda.

Gert Jan (URL) · 17-09-’06 15:48 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Hoogste tijd dus: dat die goedwillende Moslims nu eens opstaan en overduidelijk zeggen: dit willen wij niet!! Ons geloof is niet geloof van deze fanatici. En evenveel gebruik gaan maken van de media, als de minder goedwillenden. Wat let ze om massaal te gaan protesteren tegen die regeringen die de Islam gekaapt hebben en misbruiken voor hun politieke agenda. Zeker weten dat ze hier in Nederland, en in de meeste Westerse landen veel bijval zullen vinden. Mutti (URL) · 17-09-’06 16:35 · Reageer op Mutti

gravatar for Sjaak
In reactie op :

En daar kan ik het helemaal mee eens zijn. Het begint zo langzamerhand te lijken op het vroegere communistische bewind in het oostblok. Als je daar een andere mening uitte als hetgeen gewenst was, werd je vervolgd en zelfs in een psychiatrische inrichting gezet. Een van de eerste zaken die de fanatische regimes moeten leren is vrijheid van meningsuiting!

Sjaak (URL) · 18-09-’06 15:14 · Reageer op SjaakVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!