Change is good

Dinsdag 10 Oktober 2006 om 07:00

In mei begon ik welgemoed aan een nieuwe uitdaging als hoofd UNIX bij 's lands grootste ISP en één-na-grootste kabelaar. Ruim een week geleden overhandigde ik mijn directe manager mijn ontslagbrief; als ik straks mijn pasje voor de laatste keer voor de lezer van de draaideur houdt, heb ik er slechts een half jaar gewerkt. In dat half jaar is er ontzettend veel gebeurd. Na een maand werd het een dubbelfunctie: hoofd UNIX en DBA. Teamleden kwamen en vertrokken. Het bedrijf werd - onder voorbehoud van goedkeuring door de NMA - verkocht aan Britse investeerders, die ook al de nummer drie en vier in het Nederlandse kabelwereldje hadden opgekocht, met het doel van deze drie één bedrijf te maken. Veel, heel veel overleggen met collega's in Amsterdam, Zwolle en Groningen. Leren omgaan met de complexe dynamiek van een bedrijf dat is ontstaan uit meer dan honderd organisaties.

Het is een vertrek met gemengde gevoelens. Ik waardeer de ervaring die ik bij EKc heb opgedaan en ik bewaar prettige herinneringen aan de samenwerking met mijn collega's. Het zijn uitstekende professionals, en ik wens hen en het bedrijf alle goeds in de komende periode van fusie en integratie. Maar voor mij persoonlijk is de keuze voor EKc geen goede geweest.

Mijn belangrijkste drijfveren om het bedrijf weer te verlaten heb ik netjes op een rijtje gezet in m'n ontslagbrief, en tot mijn vreugde gaat HRM daar ook mee aan de slag (niet dat ík daar verder iets aan heb, maar de organisatie wellicht wel - en daar ging het me om). Die punten raken de bedrijfsvoering en zijn daarom alleen voor intern gebruik. Hier zal ik volstaan met de constatering dat de combinatie van de organisatiegrootte en -structuur van EKc met de bijbehorende bureaucratie niet passen bij mijn persoonlijke managementstijl. Dat conflicteert sterker dan ik vooraf had ingeschat, en het went niet. De slotconclusie is dat ik onvoldoende vertrouwen heb in mijn toegevoegde waarde voor EKc en daardoor onvoldoende motivatie in mijzelf vind om mijn rol te blijven vervullen.

Nu weet ik wel dat er andere redenen te verzinnen zijn om naar je werk te gaan (zoals primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden), maar ik heb ondertussen geleerd dat zulke motivatoren me vroeg of laat opbreken. Dan liever vroeg, en afscheid nemen voor ik er te diep in zit.

En nu? In de tijd dat ik bij EKc werkte ben ik door verschillende voormalige klanten gebeld of ik beschikbaar was. Nadat ik m'n crew had ingelicht over mijn aanstaande vertrek belde ik met één van hen, een compact bedrijf waar een aantal mensen werkt waarmee ik het niet alleen persoonlijk uitstekend kan vinden, maar waarmee ik in het verleden ook zakelijk leuke, innovatieve dingen heb gedaan. De volgende ochtend plofte een contract op de deurmat en per 1 november begin ik als projectleider interactive bij Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM ;-)

Hiervoor: "Toyota Prius" | Hierna: "ShotCode takes off" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , , ,

Reisgenoten

gravatar for Huib

Tja… Het was kort maar krachtig… Ondanks dat ik je nog niet zo lang ken waardeer ik je wel heel erg… (ow jee niet te veel slijmen bij de baas :-) )…

Door jouw vertrek is bij mij wel enige twijfel ontstaan of ik de juiste keuze heb gemaakt…. Ik heb namelijk e.e.a. afgewezen…. Vooralsnog zit ik hier prima en werken of gewerkt hebben bij “‘s lands grootste ISP en één-na-grootste kabelaar” staat altijd goed op je CV…. ;-)

En inderdaad primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet zaligmakend, je moet ook wel plezier in je werk hebben en er voldoening uit halen….
Maar goed, ik weet wat ik had en vooralsnog lijkt hetgeen wat ik nu heb beter….

En de wereld is klein die van de ICT ook, heel klein…. Dus until we meet again….

Ik wens je heel veel plezier en succes bij je nieuwe job!

Huib ( E-mail ) · 10-10-’06 08:20 · Reageer op Huib

gravatar for terp

zonde van die Prius ;-)

terp ( E-mail ) (URL) · 10-10-’06 08:42 · Reageer op terp

gravatar for Huib
In reactie op : Yeah Right… Staat dat spuuglelijke ding straks hier op de parkeerplaats te nixen…. Huib · 10-10-’06 08:52 · Reageer op Huib

gravatar for lijn

Welcome aboard!

Dat wordt voor de tweede keer kort maar krachtig :)

lijn (URL) · 10-10-’06 10:32 · Reageer op lijn

gravatar for Pelle

Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Ik hoop dat je je daar meer op je plek zult voelen :)

Pelle (URL) · 10-10-’06 11:42 · Reageer op Pelle

gravatar for terp
In reactie op : Milieu (en oog) vriendelijker dan er in rijden ;-) terp ( E-mail ) (URL) · 10-10-’06 12:05 · Reageer op terp

gravatar for Marina

Hèhè, mag ik je nou eindelijk feliciteren met je nieuwe baan?! Gefeliciteerd!
Ik ben blij dat je komt. Je bent zeer welkom. In meer dan één opzicht trouwens.
;o)

Marina (URL) · 10-10-’06 13:37 · Reageer op Marina

gravatar for Sjaak Laan

Gert Jan,

Zonder teveel te willen uitwijden, denk ik dat je een goede keuze hebt gemaakt. Sfeer en cultuur in een bedrijf is erg belangrijk en zijn niet makkelijk te veranderen. Het is beter te vertrekken dan veranderd te worden door het bedrijf.

Sjaak.

Sjaak Laan ( E-mail ) (URL) · 10-10-’06 16:05 · Reageer op Sjaak Laan

gravatar for E-Dude

Ha die GJ,

mooi om te horen dat je weer een leuke uitdaging hebt :)

Inclusief the usual suspects! ;)

Ik begin zelf op 1 November bij Apcare (http://www.apcare.net/) als Support Engineer…

dwz, zo’n beetje het werk wat ik ook bij Capcave deed :)

Tycho

E-Dude (URL) · 20-10-’06 12:50 · Reageer op E-DudeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!