Laser TV

Woensdag 11 Oktober 2006 om 15:12

Veelbelovend: het Australische Arasor en het Amerikaanse Novalux hebben een techniek ontwikkeld waarmee TV schermen kunnen worden gemaakt die de helft wegen (en kosten!) van de huidige Plasma- en LCD TV's, driekwart minder stroom verbruiken en tweemaal zoveel kleuren kunnen weergeven. De techniek is geschikt voor kleine displays (bijvoorbeeld telefoons of mediaspelers) maar schaalt moeiteloos op tot metersgrote schermen. Acht fabrikanten (waaronder Mitsubishi en Samsung) gaan Laser TV's ontwikkelen: de eerste producten liggen eind 2007 in de winkel en naar verluidt zal een 130cm TV minder dan €1000 gaan kosten.

Hiervoor: "Huub Oosterhuis, lijstduwer van de SP, verwoordt" | Hierna: "The Fifth Estate - Journalistieke aspecten van de N…" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Dan wacht ik nog even…

terp ( E-mail ) · 11-10-’06 20:18 · Reageer op terp

gravatar for TC

Wachten is niet genieten ; de uiteindelijke prijs van onder de € 1.000,- zal niet in 2007 zijn maar veel later, kun je ondertussen nog 3 jaar van plasma genieten! Maar das persoonlijk.

TC · 29-12-’06 10:19 · Reageer op TC

gravatar for axe

Hopen dat deze prijs behouden wordt!
Onder de €1000 voor 130 cm dat is lekker knap hopen dat de kwaliteit zelf degelijk zal zijn en dat er een schone kijkhoek zal zijn.
Klinkt interessant voor pc gebruikers ook ipv die dure 21 inch lcd schermen te kopen zeer goedkope laser tv schermen gebruiken.
Je kan dan gemakkelijk 2 schermen koppelen aan je pc met allebei een lekkere groot diagonaal!
Volgens mij gaat het sowieso veel succes hebben en zullen de prijzen erna nog meer dalen.
Vele gezinnen (en jonge gezinnen) dromen ervan om dergelijke schermen (meestal lcd) want plasma is nog steeds zeer duur te kunnen kopen voor een klein budget.
ik kijk er al vast naar uit en wacht wat voor ik mij 2 nieuwe schermen ga kopen voor mijn pc ik hou even nog mijn 2 “oude” crt schermen hiervoor wel.
Als student in de ict is dit een droom die zou waarkomen goedkope platte schermen voor pc .
Alvast iets op om op te volgen.

axe ( E-mail ) · 26-03-’07 00:07 · Reageer op axe

gravatar for maurice

het is nou april 2007,en het enigste wat ik nog kan lezen over laser tv is al een paar maanden oud.Is die nieuwe techniek (op grote tv’s)eigenlijk wel serieus te noemen.Ben namelijk hard toe aan een nieuwe tv,wordt dan waarschijnlijk een lcd van philips.Ik hoor graag van je met goed nieuws over de laser tv hoe dat nou precies zit en of er echt toekomst in zit.

groetjes Maurice

maurice ( E-mail ) · 04-04-’07 21:44 · Reageer op maurice

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Op de CES zijn een paar prototypes getoond: daarvan afgeleide producten zullen volgens de fabrikanten op tijd voor de kerstinkopen in de winkel liggen. Don’t hold your breath… Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 04-04-’07 22:53 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Paul

Wacht met de aanschaf van een lcd of plasma want kijk eens op http://www.lsrtv.com daar staan de protypes van lasertv en alle informatie die je wilt weten,ik ben overtuigd dat dit DE tv word.dus ik wacht nog wel even met aanschaf van een tv

Paul · 26-09-’07 11:32 · Reageer op PaulVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!