Elsevier = teh internets

Donderdag 12 Oktober 2006 om 11:00

Per ongeluk ontdekt: als ik in Firefox http://http:// invoer beland ik op de homepage van... Elsevier. Een van mijn collega's ook, maar andere collega's werden naar www.w3.org gestuurd. Daar hebben we even onze hersens op moeten laten kraken. De verklaring blijkt (zoals uiteindelijk alles in de IT) logisch: als Firefox een onbruikbare url tegenkomt voert hij een "I'm feeling lucky" query uit in Google met als searchfrase alles na de "http://". Staat je Google searchbar ingesteld op Google.com, dan stuurt die query je naar w3.org. Staat-ie ingesteld op Google.nl, dan stuurt die query je naar de Nederlandse site met de hoogste pagerank waarin 'http' voorkomt, en dat is Elsevier (met een pagerank van 8/10). Wikipedia is een goede tweede, eveneens met een pagerank van 8/10. Dit mechanisme werkt ook als je een willekeurig zoekwoord in de adresbalk intypt: bijvoorbeeld 'water' doet je belanden bij het Wikipedia artikel over water. Nifty.

Hiervoor: "The Fifth Estate - Journalistieke aspecten van de N…" | Hierna: "The Ahmadinejad Code" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!