Zo, da's zuinig!

Donderdag 12 Oktober 2006 om 20:17

Filerijden in de Prius is om meerdere redenen anders dan anders. Zo is CVT stukken comfortabeler dan steeds schakelen om weer een meter verder te kunnen.


Maar het meest indrukwekkend vind ik het verbruik van de hybride: de afgelopen 450 kilometer heb ik gemiddeld 5 liter benzine per 100 kilometer gebruikt. En hoe meer file, hoe zuiniger je rijdt...


Hiervoor: "The Ahmadinejad Code" | Hierna: "DRM? Nee, dank u!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for lijn

Netjes!

Maar sinds mijn remtrommels achter vervangen zijn, slurpt mijn cassettespeler-op-wielen iets tussen de 5,5 en 6,25 liter per 100 kilometer. Voorwaar niet slecht!

lijn (URL) · 12-10-’06 21:44 · Reageer op lijn

gravatar for terp

“gemiddeld 5 liter benzine per 100 kilometer” Sorry hoor, maar mijn vader deed in z’n eend 30 jaar geleden ook al…heb nog altijd gevoelens voor een Ami 8 waar we met z’n 6-en naar frankrijk mee kachelden over de A10 – N20 incl. vouwwagen 1 op 30 (achter een vrachtwagen in de zuiging) welteverstaan.

terp ( E-mail ) · 13-10-’06 00:16 · Reageer op terp

gravatar for terp

Heb er even mijn archief op nageslagen, onze Nissan Florida 1.7 diesel (waar GJ ook wel eens ingezeten heeft) deed met mijn rij-style in 1999 1 op 18 en met de de rij-style van mijn ega 1 op 21. Lijkt op reverse engenering dat hybride-gedoe…hit me ;-)

terp ( E-mail ) · 13-10-’06 00:39 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan
In reactie op : da’s inderdaad keurig. Zat je rem vast of zo, dat je daardoor minder zuinig reed?

@Terp: een Ami, da’s pas autorijden. Als kind mocht ik, gezeten op de bank naast m’n vader, sturen en schakelen in de Ami. Consequent uitgesproken op z’n Hollands, ámi ;-) Je vergeet voor het gemak wel even dat de Ami door twee man aan de kant kon worden getild als-ie in de weg stond, terwijl de Prius 1275 kilo in de schaal legt… Overigens staan er op het kentekenbewijs twee gewichten: je hoeft namelijk geen wegenbelasting te betalen over alle kilo’s die de hybride technologie (accu’s, electromotor etc.) meebrengt. Kijk, da’s fijn.

Gisteren werd ik gebeld dat Essent om het gebruik van Hybrides te stimuleren geen eigen bijdrage meer toepast op deze auto’s. Dat is dan leuk voor degene die hem na mij krijgt…

En diesel, da’s natuurlijk geen eerlijke strijd! Althans als het om verbruikcijfers gaat. Als het om vervuiling gaat veegt de Prius de vloer aan met je Nissan Florida… viespeuk! ;-)

Gert Jan (URL) · 13-10-’06 07:57 · Reageer op Gert Jan

gravatar for terp

Oranje was ie http://www.moundman.com/ami8.jpg

terp ( E-mail ) (URL) · 13-10-’06 08:38 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Die van ons ook! En we hebben een beige gehad, als ik het me goed herinner. Wat een lijnen he… ;-) Gert Jan (URL) · 13-10-’06 09:35 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Huib

Tja… Mijn auto doet 1 op 10 met mijn rijstijl, mijn broer heeft er 1 op 12,4 mee weten te halen….
En mijn motorfiets doet 1 op 17…. 3x raden waar ik nu het meest mee rij? (http://mijnbmw.nl/motor/)
Yep de motor…
File rijden met auto is helemaal geen pret dan zuipt het helemaal….
Volgens mij ga ik binnenkort treinen en dan kan mijn motor de winter stalling in…. tot ergens in het voorjaar….

Huib · 13-10-’06 10:56 · Reageer op Huib

gravatar for Mutti
In reactie op : En herinner je je nog die ámi :) met een GS-motor? Niemand snapte er wat van dat ‘t ding zo hard kon. En die allereerste, een beige ámi… een dag oud/jong, waar jij een glijbaan van de motorkap maakte, met een jasje aan met rits… Moest meteen opnieuw gespoten worden! We hadden een beige, een donderrode, een oranje en weer een beige! En bij eentje ervan, ik weet niet meer welke, vond je vader dat z’n sjekkie’s niet meer roken en proefden zoals het hoorde… Bleek de hele bedrading gesmolten te zijn, tot aan de knoop waar alle draden samen kwamen.:) Mutti ( E-mail ) (URL) · 14-10-’06 16:37 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti

Trouwens, als auto’s zo zuinig gaan rijden, wordt lopen, fietsen of het openbaar vervoer steeds minder aantrekkelijk :-)

Mutti (URL) · 14-10-’06 16:38 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti
In reactie op : Die oranje was van ons!! :-) Mutti (URL) · 14-10-’06 17:31 · Reageer op Mutti

gravatar for terp
In reactie op : Dat was een Ami Super die met die GS motor, die gingen als de brandweer! Ik heb ooit samen met een oom zo’n motor in een Diane gezet, dat ging helemaal als de bandweer, omdat ie veel lichter was. Zo prettig dat vrijwel alle onderdelen van de eend 2cv4/2cv6, besteleend, Ami 6, Ami 8, Mehari en Diane (in diverse uitvoeringen) uitwisselbaar waren. terp ( E-mail ) · 14-10-’06 20:16 · Reageer op terp

gravatar for terp

mmm, hoe zou Jamie Cullum klinken in een Ami ;-)

terp ( E-mail ) · 15-10-’06 00:44 · Reageer op terp

gravatar for Mutti
gravatar for Ids

Lupo 3L achter een vrachtauto: 1 op 50. :mgreen:
Zuinig rijden is voor mij de fabrieksopgave of lager halen. En dat lukt vrijwel altijd. :)

Ids · 29-11-’06 22:53 · Reageer op IdsVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!