Psalmen van vroeger, voor nu

Donderdag 02 November 2006 om 17:56


Het was al laat in de avond toen we woensdag de Utrechtse Jacobikerk binnenstapten om te zingen uit 'Psalter'. Deze nieuwe uitgave, waarin alle psalmen in De Nieuwe Bijbelvertaling getoonzet zijn op zowel Gregoriaanse psalmtonen als Anglicaanse chants, wordt aanstaande zaterdag tijdens de zangdag 'Op aarde zoals in de hemel' gepresenteerd door een ad-hoc koor onder leiding van Jo Kapteyn, waar Rineke, Joëlle en ik in zingen. Moe maar heel tevreden gingen we in het holst van de nacht weer naar huis. Wat een heerlijke acoustiek, en wat een perfecte ambiance voor de klankrijkdom van deze oerversies van de liturgische muziek.


Hiervoor: "Living with War - Let's Impeach The President" | Hierna: "Mini en Maxi" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: ,

Reisgenoten

gravatar for Marina

En wat een mooie foto! :-)

Marina (URL) · 03-11-’06 13:16 · Reageer op Marina

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Fraai he! En voor de anderen (want Marina weet dit al): da’s dus een plaatje uit de k800i, fors verkleind. Ik ben heel tevreden over de fotokwaliteit van m’n nieuwe telefoon – of eigenlijk: heel tevreden over de telefoonmogelijkheden van m’n nieuwe camera ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 03-11-’06 13:51 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!