Op aarde zoals in de hemel

Maandag 06 November 2006 om 19:35

Zaterdag 4 november organiseerden het Nederlands Bijbelgenootschap en de Katholieke Bijbelstichting een zangdag ter afsluiting van de Bijbel 10-daagse.

Veel muziek klonk er die dag in de Utrechtse Jacobikerk; soms eeuwenoud, soms splinternieuw. Maar liefst 12 nieuwe toonzettingen van het 'Onze Vader' werden gepresenteerd, en tegelijk zag 'Psalter' het licht: een lijvig zangboek waarin alle 150 psalmen op zowel Gregoriaanse melodiën als op Anglicaanse chants zijn gezet.

Een gelegenheidskoor onder leiding van Jo Kapteijn (waar Rineke, Joëlle en ondergetekende in meezongen) bracht een selectie uit de psalmen in een keur aan uitvoeringsvariaties: eenstemmig, vierstemmig, met of zonder orgel, in dubbelkorige opstelling of in wisselzang tussen mannen en vrouwen.

Door de workshop-achtige vorm kon het publiek (waaronder merkbaar veel professionele kerkmusici) uitvoerig proeven van al die oude en nieuwe liturgische muziek. Aan het einde van de dag volgde de prijsuitreiking van de psalmenwedstrijd, waarin opnieuw verschillende fraaie pareltjes - zowel in tekst als muziek - te horen waren.

Bovenstaande versie van 18 minuten is stevig gecomprimeerd met een breed beschikbare codec (standaard QuickTime, 26MB), zodat zoveel mogelijk mensen 'm kunnen bekijken. Voor de liefhebbers is ook een kwalitatief betere versie beschikbaar waarin bovendien alle uitgevoerde psalmen zijn te horen, zij het niet allemaal integraal (28 minuten, H.264 codec, geknipt voor iPod Video, 150MB).


Hiervoor: "The Shot" | Hierna: "Doop" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Mooi! Heel mooi! Tenminste… het meeste, klinkt als muziek in m’n oren. :-)

Mutti (URL) · 07-11-’06 13:49 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!