Line Rider - Jagged Peak Adventure

Vrijdag 10 November 2006 om 08:25

Gistermiddag gebruikte een van de sprekers tijdens het Veronica Network Event over 'gaming' het spel Line Rider als illustratie bij zijn betoog over user generated content. Hoewel, spel - Line Rider is geen spel (het kent geen speldoel en geen puntentelling) maar iets waarmee je speelt. Digitaal en interactief speelgoed, zeg maar. Je begint linksboven in je tekenveld en trekt 'slopes', lijnen die het pad vormen waarover uiteindelijk een poppetje gaat sleeën. Goed voor uren tijdverdrijf. Maar minstens zo leuk is het kijken naar de creaties van anderen.

De rol van de mediaproducenten, zo was de kern van het betoog, zal verschuiven van pure content productie voor een consumerend publiek naar een meer 'wrappende' rol. Gebruikers gaan hun eigen creëren en het is aan de media om de pareltjes uit de enorme rijstebrijberg van tenenkrommend slechte user generated content te vissen, die mooi te verpakken en te presenteren. Ieder zijn vak, nietwaar?

Toen ik naar huis reed knaagde de twijfel. We hebben geen mediaproducenten nodig om de krenten uit de pap op te duikelen. Daarvoor bestaan voting mechanismes: sites als Digg.com en YouTube.com tonen zonneklaar aan dat content uiterst succesvol en vindbaar kan zijn zonder fraaie verpakking of presentatie. Nee, de media zullen echt iets moeten toevoegen willen ze een rol van betekenis spelen in deze markt.

Paul Tyler, de bedenker van Bamzooki liet in zijn presentatie zien hoe dat zou kunnen. Hij gaf en passant een prima lakmoesproef om te beoordelen of een concept echt is: de 'tafeltest'. Als je één van de poten van een tafel weghaalt, lazert hij om. Zo niet, dan is die poot overbodig. Zo is het ook met een multimediaproject, stelt Paul Tyler: als je één van de media weg kunt halen en het concept blijft overeind, is het concept niet echt multimediaal maar is het extra medium er alleen maar bijgetrokken om hip te lijken. En dat werkt niet. Check de promo en de Wikipediapagina om een indruk te krijgen van het Bamzooki concept. En vertel eens, welke rol zie jij voor 'old skool' als radio, TV en print weggelegd in deze interactieve tijden?


Hiervoor: "Rummy ruimt het veld" | Hierna: "Binden in ongebondenheid" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , ,

Reisgenoten

gravatar for Sjaak Laan

Ik denk dat er twee zaken zijn die de “conventionele media” zoals kranten en televisiejournaals kunnen toevoegen:
Het filteren van informatie in hoofd- en bijzaken (niet iedereen is gecharmeerd van de informatieoverload die een gemiddelde internet gebruiker ervaart), en het verifieren van bronnen, zodat een bericht pas waar wordt geacht als het door twee onafhankelijke bronnen wordt bevestigd.

Sjaak Laan ( E-mail ) (URL) · 10-11-’06 11:36 · Reageer op Sjaak LaanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!